sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Taaperon mekko

 Siskon tyttö täytti vuoden. Tältä tädiltähän ei voi muuta odottaa kuin pehmeitä paketteja. Paketista löytyikin pinkki mekko. Omasta mielestäni jotenkin onnistuin todella hyvin tässä neulontatyössä! Mekosta tuli yksinkertainen ja todella kaunis. Ehdottomasti oma suosikkini lastenvaatteista, joita olen neulonut.


Lanka on Novitan Helen lanka. Lanka on 100% akryyliä ja kestää konepesun. Tämä on hyvä lanka lasten vaatteissa, juurikin tämän konepesumahdollisuuden vuoksi. Akryyli vielä kuivuukin nopeasti. Lisäksi lanka on kivan kevyt, pehmeä eikä kutita lainkaan. Olenkin kyseistä lankaa hamstrannut Tokmannin alennuksista.


Mallin nimi on Baby Harriet ja se on Dropsilta. Tein pienimmän mallin mukaan, sillä Helen -lanka oli paksumpaa kuin mallissa käytetty lanka. Mekko taitaa olla oikean kokoinen pienelle käyttäjälleen loppusyksystä. Kiva malli sinänsä, ettei tartte olla mitenkään tyköistuva. Näin ollen sen käyttöikä pitenee. Neulonta sujui nopeasti pyöröpuikoilla, sillä mekko on sileää neulosta. Yläosassa on helmineuletta ja helmassa on virkattu pitsi. Ohjeessa pitsi olisi virkattu myös hihansuihin ja kaula-aukkoon. Niihin kuitenkin virkkasin vain siistin kerroksen kiinteitä silmukoita. Nappien valinnassa oli vaikeuksia, kuten aina. Nämä napit tilasin kerran ebaysta. Pienet, somat etanat sopivat hyvin tähän mekkoon!


Malli: Baby Harriet mekko (ohje)
Puikot: 4mm ja virkkuukoukku 3,5 mm
Lanka: Novita Helen

7 kommenttia: