torstai 20. lokakuuta 2016

Palmikkopusero

Sanoin jo keväällä, että haluan tehdä miehelle villapaidan syksyksi. Edellisen villapaidan neuloin hänelle kaksi vuotta sitten. Nyt halusin tehdä vähän ohuemman paidan, kun edellinen on todella paksusta langasta tehty eikä kovia pakkaspäiviä vuodessa hirveän montaa ole. Yhdessä selailimme käsityölehtiä ja yhdessä valitsimme tämän mallin Kotiliesi Käsityö 6/2016 -lehdestä. Kummatkin tykkäsivät mallista joten eikun lankaostoksille!


Langaksi valittiin Novitan Suomalainen sukkalanka, joka oli vielä cittarissa tarjouksessa! Itselleni olenkin tehnyt kyseisestä langasta neuletakin. Koostumuksen vuoksi se ei kutita, ja on iholla vähän pehmeämpi kuin perus 7 veljestä. Värikartta ei ole kauhean hyvä tässä langassa, mutta vaalean harmaa oli täydellinen väri!


Tein L-koon, sillä valitsemani lanka sopi aika hyvin yhteen mallissa käytetyn langan kanssa. Paidasta tulikin hyvän kokoinen. Resorit neuloin 3,5 mm puikoilla ja muun osan 4 mm puikoilla.


Neulominen meni sujuvasti, sillä paita tehtiin pyöröpuikoilla. Palmikko tosin oli aika haastava. Taisinkin vasta hihoja neuloessa jättää mallikaavion sivuun. Yleensä opin palmikon vähän vikkelämmin. Tai sitten olin vaan epävarma.. Mielummin sitä on tarkka, jotta ei tarvitsisi turhaan purkaa! Tämä palmikkokuvio sopii hyvin miehelle. Palmikko kulkee myös hihojen päällä ja takana palmikot menevät samalla tavalla kuin edessä.

Itse tykkään tästä paidasta kovasti. Onnistuin mielestäni hyvin. Mitä tykkäätte?
 

Malli: Miehen palmikkopusero Kotiliesi Käsityä 6/2016
Lanka: Novita Suomalainen Sukkalanka
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm

4 kommenttia:

  1. No on komea pusero (ja miäs)! :D Nauratti tuo vika kuva. Mutta on tuossa ollut tekemistä, nostan hattua. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! Alkoi mies jo kyllästyä kuvaamiseen ja purki energiaa johonkin lehteen. Mä olin heti kärppänä kuvaa ottamassa ;)

      Poista