perjantai 9. maaliskuuta 2018

Neulottu kastemekko


 Tässä on vihdoinkin syy, minkä takia kesällä tuli hieman vähemmän postauksia kirjoitettua. Tämä on syy, minkä takia muita töitä valmistui vähän vähemmän. Olin jo kauan aikaa sitten päättänyt, että haluan "sitten joskus" neuloa ristiäismekon, kun saamme lapsen. Toteutin tän työn myös salassa, etten hiiskunut tästä projektista kuin parille työkaverille. Halusin yllättää käsitöitä harrastavan äitini ja isoäitini tällä luomuksella.


Aloitin tämän projektin kesäkuun puolessa välissä ja tämä valmistui lokakuun alussa. Välissä tein muitakin käsitöitä, kun välillä tarvitsi vähän vaihtelua. Mutta kauan tämän työn tekemiseen meni! Tämä on varmasti suurin käsityöprojekti, jonka olen tehnyt. Tietyllä tapaa myös toivottavasti suurin työ, mitä tulen tekemään!


Lankana oli mulle uusi tuttavuus: Järbo 8/4. Tilasin tätä lankaa Adlibrikselta. Eli lanka on 100 % merseroitua ja kiillotettua puuvillalankaa. Lanka oli helposti neulottavaa (tärkeää näin isossa työssä) ja kivan pehmeää. Puuvillan pitäisi olola kestävää, joten sietäisi mekon säilyä hyvänä!Mallineuleen oppi nopeasti, tulihan toistoja 80 cm helmassa aika paljon :D Hankalin osa tässä työssä oli yläosan smokkipoimutuksen teko. Tein sitä varmaan reilut kolme tuntia, eikä samalla voinut katsoa televisiota. Poimituksen teko oli sen verran pikkutarkkaa puuhaa. Poimutus vaati täydellisen keskittymisen ja se tehdään valmiiseen työhön neulan ja langan avulla. Vietinkin syksyllä erään sairaslomapäivän vain smokkipoimitusta tehden! Mutta se kannatti, olen tyytyväinen lopputulokseen.


Toivon, että tämä ristiäismekko tulee vielä monta kertaa käyttöön. Pakkaan tämän kauniiseen laatikkoon, ja kirjoitan siihen kirjeen mukaan. Kirjeessä kerrotaan, kenelle tämä on tehty ja milloin. Toivon, että meidän poika haluaisi sitten joskus kastaa mahdolliset omat lapsensa tässä mekossa :)


Puikot: 2,5 mm ja 2,00 mm
Lanka: Järbo 8/4
Napit ja silkkinauhat on Eurokankaasta.

5 kommenttia:

 1. Onpas hieno! Todella suuritöinen!

  VastaaPoista
 2. Ihana ja kaunis kastemekko! :) <3 Itellä kanssa haaveena tehdä joskus, kun aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä päässä tosiaan sama haave oli ja sitä sai odottaa. Mutta nyt <3

   Poista
 3. Toi on kyllä niin upea, mallikin on sitä <3

  VastaaPoista
 4. Hei. En tiedä tavoittaako tämä viesti sinut. Ihastuin tuohon kastemekkoon. Olen tulossa mummoksi ja haluan kutoa tuon mekon. Muistatko mistä Novitan lehdestä tuo ohje löytyy😊

  VastaaPoista