perjantai 13. huhtikuuta 2018

Pajuneliö -peitto


Oon aina tykännyt enemmän neulomisesta kuin virkkauksesta. Oon myös pitänyt itseäni virkkuuhommissa vähän heikompana kuin neulomisessa. Tämän upean peiton jälkeen en ehkä enää uskalla ajatella niin. Omasta mielestäni tästä tuli todella hieno, vaikka virheitä ensimmäisissä paloissa onkin. Mutta kuka niitä laskee?


Virkkasin Adlibriksen puuvillalangasta pajuneliö -peiton kesäksi vauvan vaunuihin. Näitä neliöitä oli ihana virkata! Jäin ihan koukkuun ja teinkin suuremman peiton kuin tarkoitus oli. Ohje pajuneliöihin löytyy täältä


Peitossa on 16 neliötä ja kokoa peitolla on 70 x 70 cm. Vaunuihinhan riittäisi helposti vähän pienempikin peitto! Yhdistin palat virkkaamalla työn oikealta puolelta. Reunaan virkkasin pylväitä koristamaan peittoa.


Tätä lankaa en ollut aikaisemmin käyttänyt. Oli hyvin riittoisaa lankaa ja sitä jäi runsaasti jäljelle. Lankaa olisi vielä toiseen samanlaiseen peittoon! Lankaa oli helppo virkata ja voisin hyvin tehdä kyseisestä langasta vaikka paidan itselleni. Sen verran kivalta tuntui langan koostumus. Lisäksi lankaa virkattiin nelosen koukulla, ettei tarvinnut ihan pienintä koukkua valita. Ainoastaan tuntuu, että peitto on melko painava verrattuna villapeittoihin.


Malli: Pajuneliö
Koukku: 4 mm
Lanka: Adlibris Puuvillalanka 


3 kommenttia:

  1. Pajuneliöt on ihania. Kaunis peitto! :) Mullekin tuo virkkaus on ollut vähän se toissijainen laji, mutta itsekin ihan kunnon kokoisen elämäni ensimmäisen peiton sain tuossa helmikuussa valmiiksi. Joskus jopa tekee nykyään mieli nimenomaan virkata jotakin! Nytkin teen sukkia, joihin tulee isoäidinneliöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu! Nytkin koukulla lankaa, eikä puikoilla mitään!

      Poista