maanantai 29. helmikuuta 2016

Neulepusero anopille

Tammikuussa mulla oli vähän suurempi neulomisprojekti. Anoppi pyysi, että tekisin hänelle villapaidan. Hän ihastui Novitan talvi lehden (4/205) malliin sinisestä villapaidast. Anoppi rakastaa sinisen sävyjä, joten langaksi valikoitui juuri mallissakin ollut Novitan sinisväyinen Aava.

Malli oli kiva neulottava. Tässä mallissa tehtiin etu- ja takakappala erikseen, kuten aika usein Novitan neuleohjeissa. Aloitin takakappaleesta, ja sen jälkeen neuloin etukappaleen. Etukappaleen helmassa oli kuitenkin eri verran silmukoita kuin takakappaleessa. Eli raidoitus ei tulisi samanlaiseksi kuin takakappaleessa. Noh, minähän reippaana tyttönä pätkin langaa minkä ehdin, jotta sain raidat kulkemaan samalla tavalla molemmilla puolilla paitaa. Lopussa oli vähän enemmän päättelemistä, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen.
Tämän mallin ehdottomasti ihanimpia yksityiskohtia on suuri kaulus! Aava on pehmeä lanka, niin kaulus tuntui ihanalta! Pitihän mun tietenkin itse sovittaa paitaa ;) Alla vielä kuvaa pintaneuloksesta.


Malli: Naisen neulepusero Novita 4/2015
Lanka: Novita Aava
Puikot: 8,00 mm

2 kommenttia:

  1. Osaatko yhtään sanoa, paljonko silmukoita pitäisi vähentää, jos tekee pyöröpuikoilla? Toinen kysymys: Nyt kun paita on ollut jo jonkin aikaa käytössa, onko ilmaantunut nyppyyntymistä tms? Miniäkokelas valitsi tämän mallin lahjapaitaansa, ja haluan varmistaa langan laadun, ennen kuin ryhdyn noin suureen projektiin.

    VastaaPoista
  2. Nyt tulee vastaus aika myöhään. Oletkohan jo aloittanut projektin? Jälkikäteen ajateltuna, olisi itsekin pitänyt tehdä pyöröillä, jolloin raidat olisi tullut paremmin. Ottaisin varmaan ihan vain yhdet silmukat reunoista pois, sillä nehän menee tässä kappaleiden yhteen ompelemiseen. Ei ole anoppi ainakaan sanonut minulle, että olisi nyppääntynyt käytössä. Kuulemma käytössä on usein ollut. Vaikutti laadukkaalta langalta!

    VastaaPoista