tiistai 23. helmikuuta 2016

Kalukukkaro + ohje

Joskus selatessani facebookissa neulontaryhmää, näki mieheni olan takaa neulotun "kalukukkaron". Mies sanoi heti, että hän tarvitsee talveksi tuommoisen - ja nauroi päälle. Noh, sen saa mitä tilaa. Laitoin idean korvan taakse ja joulun lähestyessä aloin etsmiään ohjetta. Googlettelin niin munakuppia kuin kalukukkaroa sekä selailin pinterestiä. En kuitenkaan haluamani tyylistä ohjetta löytänyt mistään, mutta ideoita kyllä sitäkin enemmän. Päätin sitten itse tehdä ohjeen ja alkaa tekemään kalukukkaroa ihan vaan omasta päästä.


Ohje Kalukukkaroon

Vyötäröosa
Luo 18 silmukkaa. Aloita neulemalli. (1o, 1 n, 1 o, 2 n, 8 silmukan levyinen palmikko, 2 n, 1 o, 1n, 1o). Neulo tätä niin kauan, että se ylettyy miehen lantion ympärille. Kavenna tämän jälkeen noin 4 silmukkaa tasaisin väliajoin neuloen aina oikeaa. Neulo vielä 1 krs aina oikeaa. Tee seuraavaksi kaksi napinläpeä ja neulo 5 krs aina oikeaa. Päättele silmukat. Päättele langanpätkät. Kiinnitä napit.
 

Pussukka-osa
Tähän ei oikein toistuvaa ohjetta ole. Itsekin tein ja purin muutaman kerran. Alussa kuitenkin poimin vyötäröosan esdestä noin 20 silmukkaa ja loin jatkoksi n.35 silmukkaa (helppo muuttaa kokoa, kun luo enemmän tai vähemmän silmukoita). Pussukkaosa neulotaan suljettuna neuleena. Ensimmäisellä kierroksella tein n. 12 langankiertoa (näihin pujotetaan myöhemmin kiristysnauha.) Pussukkaaan tein 4 palmikkoa (palmikon leveys 6 silmukkaa) ja palmikoiden viereen 2 nurjaa silmukkaa. Pussakan sivuille ja taakse tein ainaoikeaa (joka toinen krs. nurjia silmukoita ja joka toinen krs. oikein). Neuloin 10 krs, ja sitten tein ensimmäiset kavennukset ainaoikean neuloksen kohdallan. Neuloin muutaman kierroksen lisää ja toistin kavennusket. Lopussa kaventelin tihemmäin ja lopulta vedin langan läpi viimeisestä 8 silmuksta. Päättelin langat. Kavennukset voi tehdä oman tarpeen mukaan, että pussukasta tulee sen kokoinen mitä tarvitsee ;).


Lopuksi pyöritin vielä lankaa toistensa ympärille ja pujottelin sen silmukoiden väliin. Nyt pussukan saa kiristettyä ;) Ja valmis käyttöön! Tadaa!

Malli: Oma
Lanka: 7 veljestä
Puikot 4 mm

1 kommentti: