tiistai 22. joulukuuta 2015

Nappivarsisukat

Vuoden lopussa huomaa, että Joulu on tulossa. Sen huomaa monista asioista. Yksi selvä merkki on, että suurin osa valmistuneista käsitöistä päätyy joulupaketteihin. Halusinkin välissä tehdä yhden helpon työn - ihan vain itselleni. Olen ihastellut Novitan sukkalehden nappivarsivillasukkia useankin kerran. Löysin edullisia askartelunappeja ison paketin syksyllä ja nämä napit sopivat hyvin myös neuletöihin.


Napit ovat kamalan kalliita kangaskaupoissa. Nyt tarjoutui oiva tilaisuus tehdä vihdoinkin nämä sukat.. ja edulliseen hintaan :) Eikä kyllä sukista huomaa, että kyseessä on askartelukaupasta hommaamat napit!


Malli oli helppo tehdä. Aloitettiin tasona, mutta jatkettiin perus villasukkana. Palmikon oppi nopeasti, joten neulominen sujui sutjakkaasti. Tein mallin mukaan sukan 38 numeron kokooon. Sukka sopi kyllä mun jalkaa todella hyvin. Tein aina-oikein-kantapään ohjeen mukaan. Sukan kärkikavennuksena tein leveän nauhakavennuksen.


Malli: Nappivarsisukat (Novitan Sukkalehti 2011)
Lanka: Novitan Suomalainen sukkalanka
Puikot: 3,5 mm

3 kommenttia:

 1. Hyvän väriset. (: Itsekin olen nuo pari vuotta sitten tehnyt, kiva ohje. Ja ihania paketteja siulla siellä. Täytyy varmaan itsekin ottaa kuvat pehmeistä paketeista tänä vuonna. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse olen täysin ihastunut tuohon lankaan ja väriin :) Kivan näköinen blogi sulla!

   Poista
 2. Kauniit sukat, ehkäpä teen samanlaiset itselle!

  VastaaPoista