Viimeisimmän Pirkka -lehden välissä oli piparipullat -resepti. Ihastuin heti ideaan saada piparkakkujen maku pullien väliin. Lauantai-iltana meillä tuoksui siis tuore pulla, eiku piparkakku. Molemmat!
Pirkan ohje oli tietenkin tavallisiin vehnäjauhoihin. Mä tein tavallisen gluteenittoman pullataikinan oman ohjeen mukaan. Ohje löytyy tästä. Tein tällä kertaa puolikkaan pullataikinan. Siitä tuli parisenkymmentä piparipullaa. Pullat leivottin kuin korvapuustit. Väliin tuli 50 g margariinia, 1/2 dl sokeria, 1 rkl piparkakkumaustetta ja n. 80 g gluteenittomia piparkakkuja murskana.
Jätin raesokerit pullien päältä pois, jotta piparkakkujen maku tulisi hyvin esille. Kyllä maistui! Nämä ovat kyllä oiva pikku makea joulujuhliin :) Teen kyllä uudestaan näitä.
Nam! Vesi herahti kielelle, näyttää herkulliselta!
VastaaPoista