perjantai 25. toukokuuta 2018

Kvalavåg-haalari


Eniten käytössä ollut käsityö pikku herralle on ehdottomasti tämä villahaalari. Haalari oli kivan helppo pukea pienelle vauvalle. Villahousut ja -paidat jäivät vähemmälle käytölle, sillä tämä haalari oli ehdoton suosikki. Päätinkin siis tehdä ensi vuodelle uuden haalarin.


Klompelompen Neuleita koko perheelle kirjasta valitsin malliksi Kvalavåg-haalarin. Malli on nätti ja yksinkertainen. Tässä haalarissa minulle uutena juttuna oli neuleen auki leikkaaminen. Vähän kyllä jännitti, kun se leikkaamisen vuoro tuli. Ensin ompelin ompelukoneella keskimmäisen silmukan molemmin puolin kaksi lyhytpistoista suoraa ommelta. Sitten vaan rohkeasti nips naps, neule auki. Neuloin molemmille puolille nappikaitaleet ja sen jälkeen virkkasin leikatun reunan kiinni. Sain mielestäni tästä todella siistin.


Lankana oli Adlibriksen Baby Merino. Väriksi valikoitui ihana light sea green ja luonnonvalkoinen. Tämä merensininen on mielestäni todella nätti väri ja sopii meidän pojalle tosi hyvin. Lankaa jäi vielä jäljelle, joten pitää varmaan tehdä haalariin sopiva pipo jämälangasta.


Nyt vaan jännitetään kuinka nopeasti poika kasvaa tämän haalarin mittoihin ;) Koitin tehdä haalarin ensi talveksi, mutta eipä sitä vielä tiedä kuinka hyvin onnistuin!
 
 
Malli: Kvalavåg-haalari
Lanka: Adlibris Baby Merino
Puikot: 3 mm ja 2,75 mm
Napit: eBay
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti