keskiviikko 10. elokuuta 2016

Pitsinen kesämekko


Ihastuin keväällä täysin Käsityö Kotiliesi 3/2016 lehdessä olevaan pitsimekkoon. Harjoittelin mallikuvion laatikosta löytyvästä villalangasta samantien. Malli oli simppeli, vaikka näyttääkin aika haastavalta. Mallikuvio koostuu pidennetyistä silmukoista ja kahdesta erillaisesta pitsikuviosta. Työ tehdään kahdella puikkokoolla. Helma tehdään suuremmilla puikoilla ja pyllyn jälkeen vaihdetaan työhön pienemmän puikot. Näin kavennuksia ei mekossa tarvita.
 

Lankamaailmassa oli keväällä puuvillalangat tarjouksessa. Hyödynsin tarjouksen mekkoa varten. Väriksi valitsin kauniin taivaansinisen. Ajattelin sen sopivan tällaiselle eloveena tytölle hyvin :) Aloitin neulomisen alkukevääällä ja ajattelin, ettei tämä mekko tule koskaan valmiiksi! Tein välissä kuitenkin muitakin töitä ja silti mekko valmistui hyvin heinäkuun Italian matkalle. Pidennetyillä silmukoilla senttejä tulee mekkoon yllättävän nopeasti.


Kuvat onkin otettu Firenzestä ja Roomasta. Mekko pääsi heti käyttöön. Sain sen päivä ennen reissua valmiiksi :D Mekon alla on valkoinen toppi, koska muuten pitsistä näkyisi vähän liikaa läpi :)


Malli: Naisen pitsikuvioinen mekko, Kotiliesi Käsityö 3/2016
Lanka: Bommix Bamboo
Puikot: 2,5 - 3 mm

11 kommenttia:

  1. Upea! Loistava väri, sopii sulle hyvin!

    VastaaPoista
  2. Vau, hieno mekko tuli ja sopii sulle tosi hyvin! Heti tuli semmoinen olo, että pitäis varmaan ensi kesäksi neuloa mekko itsekin :D Jos nyt aloittaisi, olisikohan keväällä valmis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siitä vaan mallia etsimään. Kyllä vaivan näkeminen kannattaa :)

      Poista
  3. Upea mekko! Hyvä värivalinta, tuo sininen sopii niin hyvin sinulle ja tähän malliin myös.

    VastaaPoista