sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Palmikollinen pitsineulejakku

 Välillä tuntuu, että villasukat ja muut käsityöt valmistuvat liian nopeasti. Kaipasin siis vähän suurempaa projektia syksylle. Ihastuin Novitan suomalaiseen sukkalankaan alkusyksyllä täysin. Langassa on ihania maanläheisiä värisävyjä, jäljestä tulee tasaista ja lanka on pehmeämpi kuin seitsemän veljestä, sillä siinä on vähän akryyliä mukana. Ostin langat mammuttimarkkinoilta ja eikun mallia etsimään. Malli löytyi täältä.


Aikaa mulla meni tämän tekemiseen ehkä kolmisen viikkoa. Vaikea tarkkaan sanoa, sillä välissä pidin parin viikon tauon, kun pohdin nappeja paitaan. Kerrankin tein melkein kokonaan mallin mukaan. Tottakai työn loppupuolella huomasin, että olin vähän oikaissut.. mutta se ei vaikuttanut lopputulokseen. Vyön lenkit lisäsin valmiiseen neuleeseen - niitä ei ohjeessa ollut. 


Vaikka tämä olikin yksi työläimmistä töistäni, oli tätä ihana neuloa! Se johtui tietenkin mielekkäästä työstä ja langasta. Pitsi- ja palmikkokuviotkin oppi helposti vaikka ne haastavilta näyttikin.


Lanka: Novitan suomalainen sukkalanka
Malli: Dropsin palmikollinen pitsineulejakku
Puikot: 3,5 ja 4

14 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan IHANA! Paljonko meni lankaa tähän, jos saan udella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Menin sekaisin kerien lukumäärässä.. :D Jos oikein laskin, niin tasan 800 g.

   Poista
 2. Jo kehuin tuolla fb:n puolellakin tätä mutta kyllä kelpaa kehuakin. Itselleni olen nuorena neuloskellut samantyylisiä pidempiä ja lyhyempiä villatakkeja. Tykkään erityisesti tuosta huivikauluksesta. Se kaartuu niin kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen kaulus oli helppo ja siitä tuli kaunis. Kaulusta voi hyvin soveltaa muihinkin paitoihin :)

   Poista
 3. Hieno! Tällaisia tein 70l-uvulla itselle ja kavereille. Muutaman pitkän ja sir näitÄ samanmittaisia kuin sinun. Niinköhän minä taas tästä innostun nuorisolle tällaset tekemään (5 ::lle). ;)
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ihan jouluksi ei viittä tämmöistä saa aikaiseksi, mutta hiljaa hyvä tulee! Käsin tehtynä ainakin kestäviä tulee :)

   Poista
 4. Hieno! Tällaisia tein 70l-uvulla itselle ja kavereille. Muutaman pitkän ja sir näitÄ samanmittaisia kuin sinun. Niinköhän minä taas tästä innostun nuorisolle tällaset tekemään (5 ::lle). ;)
  -päivi-

  VastaaPoista
 5. Hei! Tätä oon ihastellut ja fb:ssä metsästin sun postausta kun tarkoitus olisi myös kokeilla tehdä kyseinen takki ohuemmasta langasta kuin tuolla ohjeessa. Eli ymmärsinkö oikein, että teit ohjeen mukaan mutta M-kokoisena tuon takin? Vai sovelsitko silmukkamääriä jotenkin? Toivottavasti onnistun, langatkin tuli eilen tilattua... Kutittaako tuo sukkalanka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt löysinkin jo kysymykseni ja sun vastauksesi fb:n kautta :) Toivottavasti tuosta ei tuu sitten kutiavaa sillä silloin teen kyllä työni turhaan... Tarkoitus tehdä Tuomas-langasta :)

   Poista
  2. Tuomas lanka on käsittääkseni samaa kuin tuo Suomalainen sukkalanka. Tein tosiaan ko. ohjeen silmukkamäärällä, etten lähtenyt soveltamaan mitenkään. Minua ei ainakaan lankavalinta kutita yhtään - ja hyvin kesti konepesun!

   Anteeksi, kun vastaus kesti.. En ole ehtinyt hirvestä bloggailemaan!

   Poista