maanantai 26. lokakuuta 2015

Unisukat

Novitan syksylehti ilmestyi syyskuussa juuri sopivaan aikaan. Sain sen näppärästi mukaan Lissabonin lomamatkalle. Mukaan otin myös mulle uutta tuttavuutta: Novitan Suomalaista sukkalankaa. Ihastuin lankaan täysin. Cittarin mammuttimarkkinoilta kävinkin haalimassa niitä useamman kerän kotiin odottamaan. Värisävyt olivat ihanan maanläheisiä ja neulominen mukavaa. Jälki oli tasaista. Parasta oli vielä, et seiska veikan sukkamallit sopivat tälle langalle täydellisesti!


Ensimmäistä kertaa otin puikot ihan lentokoneeseen mukaan. Eikä kukaan sanonut turvatarkastuksissa bambupuikoista mitään. Joten eikun tuumasta toimeen. Meijän hotellilla oli kattoterassi, joten siellä oli hyvä grillata itseään ja neuloa villasukkaa samalla. :P


Neuloin myös Lissabonin päässä lentokentällä. Siellä huomasin erään rouvan katselevan salaa mun tuotoksia. Hymyilin takaisin ja pian rouva istuikin jo mun vieressä pidellen mun käsityötä. Portugalilainen rouva näytti mulle kuinka sukan vartta voi neuloa kahdella puikolla!  Tyylillä pystyi tehdä vain oikeita silmukoita, mutta näytti helpolta. En ole vieläkään ehtinyt kotona kokeilla tyyliä ajatuksen kanssa - jos vielä edes muistan kuinka se toimi!


Lanka: Novitan suomalainen sukkalanka
Puikot: 3,5 mm
Malli: Unisukat Novitan sukkalehti 2015


1 kommentti: