maanantai 19. lokakuuta 2015

Suklaa-appelsiinipikkuleivät


Perjantaina leivoin suklaa-appelsiinipikkuleipiä. Pikkuleipiä en ole hirveästi tehnyt, mutta haluaisin kehittää tai löytää semmoisen pikkuleipäreseptin, jotka ovat helppo tehdä ja pikkuleivät olisivat suussa sulavia. Tämä ohje on helppo ja pikkuleipiä tulee runsaasti. Reseptistä tulee pikkuleipiä pari pellillistä. Näiden valmistamisessa on paljon odottelua, kun pitää antaa ensin pikkuleipien jäähtyä ja kuorrutteen jähmettyä, mutta hyvää tuli!

Raaka-aineet
n. 80 g leivonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl maitoa
n. 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhetta
175 g tomusokeria
3 rkl appelsiinimehua
n. 30 g tummaa suklaata

1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Lisää sekaan muna ja maito. Vatkaa huolellisesti.
3. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe vähitellen joukkoon. Sekoita huolella ja vaivaa taikina notkeaksi käsin.
4. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi hyvin jauhoitettulla pöydällä. Painele piparkakkumuotilla mahdollisimman paljon pikkuleipiä. Kauli taikina uudelleen ja painele lisää pikkuleipiä.
5. Paista pikkuleivät 180 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
6. Anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
7. Valmista kuorrute: sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu kulhossa. Levitä kuorrute pikkuleipien päälle.
8. Anna kuorrutteen jähmettyä. Sulata sitten suklaa mikrossa sulatusteholla ja valuta pikkuleipien päälle. Anna suklaan jähmettyä. Tarjoa!


Kuorrutteen voi hyvin tehdä johonkin toiseenkin mehuun, jolloin saa vähän erilaisia pikkuleipiä. Mehuksi kannattaa valita mahdollisimman vahva mehu. Itse käytin tuoremehua, ja appelsiinin maku jäi aika miedoksi. Ehkä ensi kerralla jotain erillaista!


1 kommentti: