tiistai 1. syyskuuta 2015

Armytakki

Kevään Kotiliesi Käsityö -lehdessä oli kiva armytakki, johon vähän ihastuin. Päätin, että tämä on se työ, jonka ansiosta pääsen kunnolla leikkimään ompelukoneella. Edellisen vaatekappaleen olen tehnyt yläasteella, noin 12 vuotta sitten. Joten on ihan ok aloittaa tämmöisestä helposta työstä. 


Napinlävet, vetoketjut, tikkaukset - kaikki piti opetella uudestaan, kaivella muistia, kokeilla, epäonnistua ja onnistua. 12 vuotta sitten neuvot tulivat yläasteen käsityöopettajalta ja äidiltä. Nyt neuvoa löyttyi blogeista, youtubesta ja työkaveri (sekä äidin kaveri) antoivat vinkkejä. Oli antoisaa huomata, että vielä osaan ommella, ja ihan hienosti vielä!


Tästä tuli juuri sellainen, mitä halusinkin. Kevyt syystakki, jota pystyn käyttämään esimerkiksi pyöräilymatkoilla töihin. Vuorta tässä takissa ei ole, joten juuri alkusyskyn päällystakiksi soveltuu hyvin.Haastavinta tässä projektissa oli yllättäen hihojen kiinnittäminen. Mä jotenkin luulin, että se on helppo ja nopea työvaihe. En vaan saanut hihoja millään istumaan kunnolla. Harsin, ompelin ja purin monen monta kertaa ennenkuin olin tyytyväinen lopputulokseen. Piti tehdä viimesen päälle kunnolla, kun kuitenkin pieni perfektionisti asuu tässä päässä!


Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen! Nyt saa syksy tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti