lauantai 25. heinäkuuta 2015

Pirteät raitavillasukat

Kesällä on kiva leikkiä vähän kirkkailla väreillä, niin tottakai se näkyy myös villasukissa. Tein parit raidalliset villasukat seiska veikasta


Aurinkoa ei kyllä kuviin pahemmin ole tänä kesänä saanut, mutta eiköhän pirteät langat puhu puolestaan.


Varressa on muutaman sentin resori, ja sitten sukat jatkuvat ainaoikein neuleena. Nilkkaa kohden kavensin molempia muutamalla silmukalla.


Pinkkeihin sukkiin tein ristiinvahvistetun kantapään. Punaisiin sukkiin kokeilein pitkästä aikaa ainaoikein -kantapäätä. Se on ihan hauskan näköinen, vaikka harvemmin sitä teenkään. Perinteisenä työttönä "normaali" vahvistettu kantapää on se mun juttu. Mutta kumpi näistä on hienompi?


Raitavillasukkien haaste on aina värinvaihtokohta. Jotenkin tuntuu, ettei niitä millään saa siistiksi. Käytössä kohdat tuntuvat tasaantuvan, eikä niihihn kiinnitä enää niin paljoa huomiota. Nyt kokeilin vaihtaa väriä kahdella eritavalla.


Punasessa sukassa kokeilin uutta värinvaihtotyyliä. Väriä vaihtaessa ensimmäisen kierroksen neulon normaalisti uudella värillä. Toisen kierroksen ensimmäisen silmukan päälle nostan alemman kierroksen ensimmäisen silmukan (eli ensimmäisen neulotun silmukan uudella värillä) ja neulon molemmat yhtäaikaa. Neulon muuten kierroksen normaalisti. Ehkä tällä tavalla värinvaihtokohta ei hypännyt niin paljoa, mutta tekniikka vaatii vähän harjoittelua, jotta tästä saa vielä siistimmän. Pinkissä sukassa vaihdoin vain väriä normaalisti. 


Kamala työhän näissä on päätellä sukat. Mutta kivan raikkaat näistä tuli!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti