perjantai 10. heinäkuuta 2015

Gluteenittomat yrtti-juustoleivät

Gluteenitonta tuoreleipää saan todella vähän. Oikeastaan kaikki tuoreleipä, mitä syön on itse tehtyä. Yksi suosikeistani on yritti-juustoleivät. Alkuperäinen ohje on yhteishyvä-lehdestä, mutta muokkasin sen gluteenittomaksi.


Gluteenittomat yrtti-juustoleivät

5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl psylliumia
2 rkl hunajaa
1,5 tl suolaa
1 rkl välimeren yrttiseosta
8 dl glut. vaaleita jauhoja
4 dl glut. karkeita jauhoja
2 rkl oliiviöljyä
2 dl emmental juustoraastetta

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita psyllium joukkoon ja anna turvota 10 min.
2. Lisää taikinaan hunaja, suola ja yrttiseos. 
3. Alusta joukkoon taikinat vähitellen. Lisää alustuksen lopussa öljy ja juustoraaste.
4. Kohota taikinaa n. 30 min.
5. Painele taikina leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Anna kohota vielä 15 min.
6. Jaa kohonnut leipä annospaloiksi.
7. Paista 200 asteiseessa uunin keskitasossa. 


Tämä on kivan "helppo" leipä tehdä, kun ei tartte sämpylöiksi pyöritellä. Maistuu!



1 kommentti: