perjantai 21. syyskuuta 2018

Virkattu siksak -peitto


Vuosi sitten ostin Citymarketin mammuttimarkkinoilta muutaman kerän Novitan mammuttilankaa. Tänä vuonna en ole uskaltanut käydä katsomassa, onko siellä taas jättikeriä kympillä. Sillä juuri olen edelliset vasta saanut käytettyä! Viimeksi tein neulepaidan kyseisestä langasta. Tuntuu, että tämä lanka jakaa mielipiteitä aika reilusti puolesta ja vastaan. Itse tykkään langasta. Tätä on helppo sekä neuloa että virkata. Eikä lopu ihan heti kesken ;)


Kesällä virkkasin siksak-peiton meidän parvekkeelle syksyä varten. Peittoon on kiva kääriytyä, kun nukuttaa vauvaa rattaisiin. Virkkasin tämän peiton nelosen puikolla, vaikka suositus onkin suurempi. Koukkuvalintani johtui puhtaasti siitä, että suurempi koukkuni on huonompi. Lisäksi käsialani on löysempää sorttia, joten tyytyväinen olen koukkuvalintaani ja lopputulokseen.


Googlettemalla löytyy useita siksak -ohjeita sekä virkkaukseen että neulomiseen. Itse tein tämän ohjeen mukaan. Tämän vuoden puolella olenkin aika paljon virkkaillut, kun aikaisemmin olen neulonut huomattavasti enemmän. Minun peittoni on kokoa 95 x 165 cm.

Malli: Siksak -peitto
Lanka: Novita Mammuttilanka
Koukku: 4 mm

1 kommentti: