maanantai 12. maaliskuuta 2018

Hortensia neulepaita

Neulojan onni on vauva, joka antaa äidilleen aikaa tehdä käsitöitä. Meidän poika on semmonen. Muutahan ei voisi toivoakkaan! Ihan näppärästi on siis äitiysloma alkanut. Vauvan nukkuessa päiväunia on neulominen onnistunut hyvin :)

Helmikuussa tein tämän villapaidan. Ostin viime vuonna mammuttimarkkinoilta Novitan Mammutti -lankaa, mutten vielä syksyllä siitä saanut mitään aikaiseksi. Neulepaita oli haaveena. 7veljestä lanka tuntuu välillä liian paksulta villapaitoihin, joten päätin nyt tästä langasta kokeilla paidan tekoa. Mammutti lanka on 20% villaa ja 80% akryyliä. Olen ennenkin tehnyt villapaitoja villa-akryyli -sekoitteesta ja ne ovat olleet kivoja päällä. Nykyään taitaa tuo akryylikin olla aika laadukasta, eikä ole edellisille paidoille käynyt pesussakaan mitään.
 
 

Valitsin tämän Hortensia ohjeen. Halusin kaarrokkeellisen pitsipaidan, joka tehdään pyöröpuikoilla. Tämä oli ensimmäinen tekemäni kaarrokkeellinen paita, joka neulottiin alhaalta ylös. Mallin ehdoton plussa oli erillainen yläosa paidan etu- ja takapuolella. Kaarrokkeen takapuolelle tehtiin lyhennettyjä kerroksia, jotka nosti  takakappaletta parilla sentillä niskan kohdalta. Tietää helposti kumpi on etupuoli!

Mammutti lankaa neuloin suositusten mukaan puikoilla 4 mm ja 4,5 mm ja tällä koolla neuletiheys meni tähän ohjeeseen ihan yks yhteen! Ei tarvinnut laskeskella silmukoita. Tein M-koon ja paitaan meni alle yksi kerä lankaa. Mamuttikerähän on 500 g. Arviolta taisi lankaa jäädä yli n. 100 g.

 
Vaikka tämä lanka taitaa olla aika suosittua mammuttimarkkinoilla, en hirveästi valmiita töitä löytänyt googlettaessa. Olisin vähän mallia ja vinkkejä kaipaillut. Noh, kokeilemalla oppii. Lankaa oli kiva neuloa, tuli kerästä hyvin. Paita on tuntunut kivalta päällä, kun käytössä on jo parisen viikkoa ollut. Toinen kerä Mammuttia vielä löytyy, mitäköhän siitä tekisi..

Malli: Hortensia
Lanka: Novita Mammutti
Puikot: 4 mm ja 4,5 mm

2 kommenttia: