maanantai 11. joulukuuta 2017

Jässikkämyssy ja Raymond -villapaita


Taas on ollut Klompelompe neuleita koko perheelle -kirja kovassa käytössä. Tällä kertaa tein kirjasta Jässikkämyssyn ja Raymond -villapaidan.
 
Raymond -villapaidan tein luionnonvalkoisesta Adlibriksen Baby Merino -villalangasta. Resorit neuloin 2,75 mm puikoilla ja muut osat 3 mm puikoilla. Taaskin mulla lanka erosi mallin langasta, joten en oikein tiedä minkäikäiselle lapselle paita on sopiva. Pienimmän koon mukaan tein paidan, joten aika pienelle luulisi tämän sopivan :) Hihojen pintaneule tuo kivan pienen lisän muuten aika pelkistettyyn malliin. Napit on eBaysta.


 Jässikkämyssyssä on sama pintaneule käytössä. Tässä työssä käytin lankamaailmasta ostettua vaaleanharmaata Extrafine merino 120 -lankaa. Huhhuh, kuinka tämä lanka oli pehmeetä!! Kallista lankaa tämä oli, mutta tuo langan pehmeys vei mukana täysin. Tätä mallia sovelsin aika reilusti. Resorin jälkeiset lisäykset jätin tekemättä ja lopun kavennukset tein oman mieleni mukaan. Pipon koristin tupsulla ja samanlaisilla napeilla kuin villapaidan. 


Malli: Jässikkäpipo (Klompelome)
Lanka: Extrafine merino 120
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm


Malli: Raymond -villapaita lapselle
Lanka: Adlibris Baby Merino
Puikot: 2,75 mm ja 3 mm


1 kommentti: