lauantai 7. lokakuuta 2017

Kolmpelompen kuopusvillatakki tytölle

Siskon tyttö täytti viikolla kaksi vuotta. Minähän halusin tietenkin neuloa hänelle jotakin suloista synttärilahjaksi. Kolmelompe neuleita koko perheelle -kirjasta löysin ihanan villatakki ohjeen. Kuopus-villatakki tytölle oli ohjeen nimi. Klompelompe on ihana kirja! Kaikki ohjeet on ihania, ja kuvat ovat niin inspiroivia. Näitä kirjoja voi vaan selailla ja ihailla kauniita valokuvia ja samalla saa hurjan kasan inspiraatiota!


Langaksi valikoitui vaaleanpunainen Madame Tricote Parisin Merino Gold. Puikot olivat 3,5 mm. Tämä lanka on koostumukseltaan 60% merinovillaa ja 40% akryyliä. Olen samasta langasta neulonut itsellenikin mekon ja villapaidan. Lanka on miellyttävän tuntuista ja todella riittoisaa.


Tämä malli neulottiin ylhäältä alas. Etupuolelle tuli kivat yksityiskohdat palmikoista. Nykyään tykkään eniten näistä ylhäältä alas -neulotuista villatakeista ja -paidoista. Kappaleiden yhteen ompeleminen ei kuulu suosikki puuhiini, ja näin vältän niistä. Lisäksi villatakin pituuden hahmottaa paremmin. Napit on ebaystä tilattuja puisia nappeja.


Lasten neuleissa mun suurin ongelma on neuleen koko. Ikinä ei oikein tiedä minkäkokoinen valmiista työstä tulee. Sopiiko se vai ei. Varsinkin, kun usein käytän eri lankoja kuin ohjeissa ja olen laiska tekemään mallitilkkuja. Kokeilemalla oppii ja purettu on monta kertaa eri töitä, kun olen huomannut niistä tulevan aivan liian isoja tai pieniä :D


Malli: Klompelompen Kuopus-villatakki tytölle
Lanka: Madame Tricote Parisin Merino Gold
Puikot: 3,5 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti