maanantai 15. toukokuuta 2017

Tulinen meetvurstipiirakka


Tykkään tehdä piirakoita, ja tietenkin syödä niitä. Yleensä teen kuitenkin jotakin suosikkipiirakoistani ja harvemmin kokeilen mitään uutta. Nyt iski kuitenkin inspiraatiokärpänen ja tuli tehtyä gluteeniton meetvurstipiirakka. Vakiopohjaohjettakin muokkasin vähän. Piirakan tulisuutta voi helposti muokata jalopenojen määrän mukaan.


Tulinen meetvurstipiirakka

75 g leivontamargariinia
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 rkl vettä
1,5 dl juustoraastetta
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

150 g meetvurstia
1 paprika
1/2 dl jalopenoja
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl pizzamaustetta
ripaus mustapippuria
3 dl juustoraastetta

1. Pehmitä margariini ja lisää siihen kanamuna, suola, vesi ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja lisää viimeisenä jauhot. 
2. Anna pohjan jähmettyä hetki jääkaapissa.
3. Hienonna meetvursti, pilko paprika ja jalopenon palat.
4. Painele pohja piirakkavuokaan.
5. Täytä pohja meetvurstilla, paprikalla ja jalopenolla.
6. Valmista juustokastike. Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet keskenään. Kaada se tasaisesti piirakan päälle.
7. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 25 min.

Koristelin piirakan persiljalla. Itseasiassa persilja sopi piirakkaan niin hyvin, että sitä voisi ripotella koko piirakan päälle ihan runsaastikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti