perjantai 10. helmikuuta 2017

Villapaita ylhäältä alas


Syksyllä neuloin itselleni villapaidan - ylhäältä alas. Paita on mun ehdoton suosikkipaitani tällä hetkellä. Aina, kun tuntuu, ettei vaatekaapista löydy mitään kivaa päälle pantavaa, pelastaa tämä paita päivän! Paita on yksinkertainen, mutta tyylikäs. Semmoinen peruspaita. Niitä ei vaan voi olla liikaa. Tästä syystä päätin tehdä toisen samanalaisen.


Tällä kertaa valitsin villapaidan sävyksi vähän raikkaaman. Onhan se kevät tulossa! Langaksi valikoitui Novitan Nallelanka. Värinä on kevään uutuus, azalea. Todella kaunis väri. Nallelanka on suomalaisten kestosuosikkeja, mutta mulle kyseinen lanka on jäänyt vähän vieraammaksi. Tämän työn jälkeen en voinut muuta ihmetellä kuin miksi? Miksi on jäänyt taka-alalle? Miksi en ole neulonut tästä enemmän? 7 veljestä lanka on eniten käyttämäni lanka, ja tämä on koostumukseltaan sama - ohuempi vaan.


Malli: Ullan ylösalaisneule hieman mukaillen
Lanka: Novitan Nalle
Puikot: 4 mm

5 kommenttia:

 1. Kaunis pusero! (: Mua vaan kutittaa jo ajatuskin. En voi mitään paitoja, kaulahuiveja tai pipoja tehdä Nallesta tai Seiskaveikasta, kun pelkästään kiemurtelisin ne päällä. :D Ja iho olisi ihan punainen. Harmi sinänsä. Sukat ja lapaset menee kyllä. Mutta onneksi joku muu voi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole niin herkkäihoinen, että nämä kutittaisi. Jos reppua pitää selässä niin voi kyllä olasta hieman kutittaa villapaidan kohdalta.. Mutta muuten nämäkin langat menee hyvin. Miehelle pitää kyllä olla tarkempi lankavalinnoissa!

   Poista
 2. Tää on ihana ja mulla seuraavana työlistalla. 😊 Miten sä noi pitsit teit? Nyt muuten neulon sitä samaa neulemekkoa jonka sä teit, jonka jouduit purkaan ja tekeen uusiksi. Tää on mun suosikki käsityöblogi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ensin tein tosiaan muutaman kierroksen oikein - nurin, eli jokatoisen kierroksen oikeaa ja jokatoisen nurin. Päätin tämän oikeaan kierrokseen ja sen jälkeen tein pitsin. Reikäkierros: *2 oikein yhteen, langankierto* ja toista koko kierros.

   Tsemppiä neulemekkoon! Teetkö pyörönä vai Novitan ohjeen mukaan?

   Poista
  2. Teen pyörönä. Etupuolen pääaukko vaan nyt tuottaa vähän pulmia. Pitää vähän soveltaa. :)

   Poista