sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Villapaita ylhäältä alas

 Halusin neuloa itselleni kivan neulepaidan. Kriteereinä paidalle oli yksinkertaisuus. Tykkään neuloa pitsiä ja palmikkoja, mutta nyt halusin yksinkertaisen peruspaidan. Paidan, jonka voi heittää päälle rennosti, mutta näyttää kuitenkin tyylikkäältä.


Tämä oli ensimmäinen paita, jonka tein ylhäältä alas. Olipas kivan simppeliä tehdä villapaita näin! Parasta tällaisessa mallissa on se, ettei tarvitse lopuksi yhdistellä etu- ja takakappaleita yhteen. Viimeistelyssä ei tarvinnut kuin päätellä langan päät ja kostutin lopuksi villapaidan kevyesti. Käytin Ullan ohjetta. Mutta tietenkin vähän mukailin: pitkät hihat ja aina-oikeaa sekä pitsikerros kauluksessa, hihojen suussa ja helmassa. Paita oli erittäin nopea tehdä pyöröpuikoilla - paita oli kahdessa viikossa valmis!


 Lanka on syksyllä ostettu Karnaluksista. Lanka on Filati Cervinia Nevada. Lanka on 50 % villaa ja 50 % akryyliä. Paita on ihanan pehmeä! Tämän villapaidan voi heittää farkkujen kanssa päälle tai pitää vaan kotosalla sohvalla löhöillessä. Täydellinen paita.

Malli: Ullan ylösalaisneule hieman mukaillen
Puikot: 4 mm
Lanka: Filati Cervinia Nevada

2 kommenttia:

  1. Tämmöiset peruspaidat on niin tarpeellisia ja mukavan simppeleitä, sopivat kaiken kanssa. (: Kaunis ja lämpimän näköinen paita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Peruspaitoja tosiaan tarvitaan aina :)

      Poista