torstai 17. maaliskuuta 2016

Kärjestä aloitetut villasukat

Ostin helmikuussa Karnaluksista Regian Fluoromania lankaa. Tämä lanka oli mulle uusi tuttavuus. Paljon olen nähnyt langasta tehtyjä villasukkia, joten halusin itsekin päästä vähän kirkkailla väreillä leikkimään. Mulle valitsin tietenkin väriksi pinkki-liila yhdistelmä. Nämä sukat tein ihan vainitselleni. Ajattelin, että nämä olisi kivan pirteät villasukat läpinäkyviin kumppareihin. Suurinosa omista villasukista on neulottu 7 veljestä -langalla ja olen omaan käyttöön tarvinnut myös vähän ohuempia sukkia, joten nämä ajaa senkin asian!
 

Koska lankaa olin ostanut vain yhden kerän, aloitin nämä sukat kärjestä. Näin saisin koko kerän hyödynnettyä sukkiin. Lanka oli todella riittoisaa! Tein molempia sukkia samaan aikaan, jolloin pystyin tarkkailemaan langan kulutusta. Lopulta lankaa jäi ylikin, kun en halunnut varresta "liian" korkeaa. Yleensä teen aina sukkaparin molemmista sukista samanlaiset. Nyt tein tarkoituksella erillaiset. Kunnon väriterapiaa!


 Nämä oli ensimmäiset sukat, jotka aloitin kärjestä. Löysin viime kesän Novitan lehdestä kuvalliset ohjeet tähän, niin oli aika helppo kokeilla uutta juttua selkeillä ohjeilla. Näissä kokeilin myös ensimmäistä kertaa tiimalasikantapäätä. Molemmat uudet yritykset onnistuivat ensimmäisellä yrityksellä. Kumpikin uusi juttu oli mukavaa vaihtelua. Tulen varmasti kokeilemaan sekä tiimalasikantapäätä että kärjestä aloitettua mallia uudestaan. Jälkimmäistä tulen ainakin käyttämään vastaavanlaisissa tilanteissa, kun lankaa on vain tietyn verran enkä halua sen loppuvan kesken!
 

Malli: Kärjestä aloitetuut + Novitan ryppyvarsi
Lanka: Regia Fluoromania
Puikot: 2,25 mm
 

6 kommenttia: