perjantai 8. tammikuuta 2016

Huopatossuja pukinkonttiin

Tänä vuonna joulupaketeista löytyi iso määrä huopatossuja. Tein niitä yhteensä huimat yhdeksän paria. Käytin 100 % villalankaa tossuosaan, jonka huovutin pesukoneessa. Varsiin käytin hyödyksi puolikkaita lankakeriä ja jämälankoja.


Naisten tossujen varsiin tein palmikot ja miesten sukkiin tein 2o2n -joustin neuloksen. Yhdet vauvan töppöset tein myös, ja niihin tuli myös omanlaisensa palmikko. Varret yhdistin tossuosiin jälkikäteen neulalla ja langalla.


Meidän perheet saivat näitä joululahjaksi, joten pitihän Jukankin tehdä oma osansa (muutakin kuin toimia maksumieheneä lankakaupassa) ja hänkin neuloi puikollisen melkein jokaiseen tossupariin! Vitsit olin kyllä ylpeä ja oli mies nopea oppimaankin. Ihan harmi, että työn jälki meni hukkaan, kun neulos huovutettiin koneessa.


Lanka:
Tossuosa Jokea tai Hobbygarnia,
varsiosa 7 veljestä, isoveli, suomalainen sukkalanka ja Hile
Puikot: tossuosa 6,5 mm ja varsi langan ohjeen mukaan.
Malli: omasta päästä sovellettu


Vielä pitäisi näin joulun jälkeen yhdet tossut tehdä! Nimittäin Jukka ei vielä omiaan saanut. Näin paukkupakkasella ne olisi hyvät, mutta tekee hyvää pitää vähän taukoa tossujen teosta!


4 kommenttia:

 1. Hienoja tossuja, oot ollut tosi ahkera! Mun pitäisi myös tehdä itselleni uudet tossut, vanhat vetelee viimeisiä!

  VastaaPoista
 2. Ihana mies sulla, mahtava idea laittaa mies myös osallistumaan. Mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä en kuitenkaan anna miehen osallistua muihin kuin huovutettuihin töihin.. ainakaan vielä! Hyvää harjoitusta, vaikka kovin innoissaan mies ei ollutkaan!

   Poista