maanantai 6. maaliskuuta 2017

Villatakki viikossa

"Kauanko sulla meni aikaa tohon?" Tämä on yleinen kysymys, jonka kuulen melkein jokaisesta tekemästäni työstä. En ikinä osaa vastata tähän kysymykseen, sillä kesken olevia projekteja voi olla useita ja neulon useaa työtä samanaikaisesti, ennen kuin saan edellisen työn kokonaan valmiiksi. Harva neuloja kellottaa töitään. Tämän työn osalta osaan sanoa tarkan ajan: yksi viikko.


Villatakki viikkossa. Hyvin onnistui! Olen kauan haaveillut isosta ja muhkeasta villatakista, joka on ihana pukea viikonloppuaamuina päälle tai suihkun jälkeen yökkärin ylle. En ole vaan löytänyt sopivaa lankaa. Noh, en ole aktiivisesti etsinytkään. Kunnes parisen viikkoa sitten osui silmään Tokmannilla Novitan Story -lanka. Uusi kampanjalanka. En heti ostanut lankaa, mutta se jäi kummittelemaan mieleeni. Parin päivän päästä tulikin kotiin Tokmannin mainos, jossa kyseinen lanka oli tarjouksessa. Ostin samantien kuusi kerää.

Mitään ohjetta mulla ei tähän neuleeseen ollut. Aloitin helmasta, ja neuloin yhtenä kappaleena etu- ja takaosan. Helmassa on kuusi kierrosta ainaoikeaa, ja muuten neulos on sileää neuletta. Etureunoihin tein neljällä silmukalla ainaoikeaa, johon jätin myös napeille kolot. Mitään kavennuksia ei neuleeseen tullut. Kainalon kohdalla jaoin silmukat etuosiin ja takakappaleeseen. Tein kainaloaukot ja edessä kavensin kaula-aukon V-malliin. Hihat neuloin alhaalta ylös. Neuloin taskut, ompelin saumat paikoilleen ja kiinnitin napit. Ja valmis! Todella yksintekertaista.


Neulominen oli nopeaa kutosen puikoilla ja sileän neuleen vuoksi, eikä kavennuksiin ja silmukoiden laskemiseen mennyt aikaan. Neuloin noin yhden kerän per päivä. Viikossa tuli valmista. Mutta pienenä perfektionistina en kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Eli otsikosta poiketen, neuleeseen meni aikaa pari extrapäivää. Halusin tehdä hihojen kavennukset uudestaan, jotta ne istuisi paremmin. Päästä kun heitin ohjeen, niin piti vähän kokeilla, epäonnistua, purkaa ja vasta sitten onnistua. Nyt olen kuitenkin tyytyävinen lopputulokseen. Ja tämän villatakin olen laittanut joka päivä päälle töistä tullessani.
 

Villatakki on kivan kevyt päällä, vaikka onkin lämmin. Lankaa meni tasan 6 kerää, eli 600 g. Lankaa jäi jäljelle ainoastaan pari metriä. Villatakki on konepestävä, 80 % akryyliä ja 20 % villaa. Pidän villatakkia enemmän auki, mutta napit tuovat syvyyttä ja puunväriset napit sopivat hyvin langan kanssa yhteen.

Mitä pidätte villatakista?

Malli: Oma, ei ohjetta
Lanka: Novita Story (kampanjatuote)
Puikot: 6 mm

4 kommenttia: