maanantai 16. toukokuuta 2016

Savuporo- ja kinkkutahna ruisnapeille

Toukokuun alussa tein juhliin kahta erillaista tahnaa ruisnappien päälle. Mua pyydettiin tekemään jotain pientä skumpan kanssa tarjoiltavaksi. Mielestäni ruisnapit sopivat tähän tarkoitukseen täydellisesti. Tein porotahnaa ja kinkkutahnaa. Tein kotona täytteet valmiiksi ja juhliin menin hieman aikaisemmin, jotta sain ruisnapit täytettyä - ja gluteenittomat paahtoleivät.


Savuporotahna
 1 punasipuli
1 suolakurkku
  1 dl turkkilaista jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g savupororouhetta
Koristeeksi: persiljaa

 1. Pilko suolakurkku ja punasipuli.
2. Sekoita ainekset keskenään.
3. Täytä ruisnapit juuri ennen tarjoilua, jotta ruisnapit pysyvät rapeina.
4. Koristele napit persiljalla.

Kinkkutäyte
300g maustamatonta tuorejuustoa
½ putkiloa majoneesia
2 suolakurkkua
1 nippu persiljaa
1 pss kinkkukuutioita
Koristeeksi: persiljaa

1. Pilko suolakurkku.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään
3. Täytä ruisnapit juuri ennen tarjoilua, jotta ruisnapit pysyvät rapeina.
4. Koristele napit persiljalla.

2 kommenttia:

  1. Töytyypä kokeilla porotahnaa sun ohjeella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyl tosi hyvää! Siitä tuli oma suosikkitahna :)

      Poista