maanantai 20. helmikuuta 2017

Jämälankasukkia

Jämälangat. Niitä jää aina! Niitä on eri laatuisia, eri värisiä ja eri kokoisia keriä. Kuitenkin niitä on paljon ja ne aina lisääntyvät kummasti. ;) Päätinkin siis ottaa välityönä puikoille jämälankoja. Valitsin pussukan, jossa oli 7 veljestä langan jämäkeriä. Huomio kuvista, en ollut höyryttänyt sukkia ennen kuvia, joten kuvat ei ole parhaimmasta päästä.. Mutta saavat nyt kelvata!


Päätin siis tehdä pieniä villasukkia näistä langoista. Aloitin jokaisen parin kärjestä ja neuloin molemmat sukat yhtäaikaa. Näin sain käytettyä jämälankakerät aika sentin tarkkuudella. Esimerkiksi vihreää lankaa jäi päättelyyn vain viitisen senttiä! Vaaleansinisiin sukkiin tuli hieman lyhyempi varsi, mutta toimiva se silti on. Kaikkiin sukkiin tuli tiimalasikantapää. Osaan tein kantapään Ullan ohjeella ja osaan Novitan ohjeella. Itse tykkäsin hieman enemmän tästä Ullan ohjeesta, johon neulotaan välikierros ennen pidennettyjä kierroksia. Sukissa, joissa varsi on joustinneuletta tein seuraavasti: 1o 1 n ja oikean silmukan neuloin kiertän. Tästä tulee mielestäni hieman ryhdikkäämpi näin.

Yksivärisissä sukissa varsi on neulottu näin:
1.-2. krs: 2 o 2 n
3. krs: lk, 2 o ja vedä lk oikeiden silmukoiden yli, 2 n.


Pienimpiin sukkiin virkkasin silmät ja nokan. En tiedä mikä eläin tämä on, ehkä pöllö? Aika veikeät näistä kuitenkin tuli! Eiköhän joku pieni poika tykkää näistä :)

Malli: Kärjestä aloitettu - tiimalasikantapää
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm

1 kommentti: