maanantai 21. maaliskuuta 2016

Välimeren lihapiirakka

Nappasin viime viikolla s-marketin kassalta Yhteishyvä ruoka 2/2016 -lehden ja silmään hyppäsi Välimeren lihapiirakka. Ohje näytti helpolta ja todella maukkaalta. Kaikki ainesosat kuuluivat meijän suosikkeihin. Itse oOhje ei tietenkään ollut gluteeniton, mutta vaihdoin vain jauhot gluteenittomiin niin sain heti gluteenittoman lihapiirakan :) Tässä hieman muokattu ohje.

Välimeren lihapiirakka

250 g leivonta margariinia
4,5 dl glut. jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk maitorahkaa

400 g jauhelihaa
öljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattisosetta
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
12 kirsikkatomaattia
1/2 ruukkua basilikaa
Voiteluun 1 kananmuna

1. Nypi pehmeä rasva ja sekoita siihen kuivat aineet.
2. Sekoita joukkoon rahka.
3. Kääri taikina kelmuun ja siirrää jääkaappiin odottamaan.
4. Ruskista jauheliha öljyssä. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulin kynnet. Mausta. 
5. Ota jauheliha liedeltä ja sekoita tomaattipyre joukkoon.
6. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi. 
7. Täytä toinen puoli jauhelihalla, levitä päälle pilkotut kirsikkatomaatit ja pieneksi revityt basilikan lehdet.
8. Käännän taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat kevyesti kiinni. 
9. Voitele munalla ja pistele sen jälkeen haarukalla reikiä piirakan päälle.
10. Paista 25 min 225-asteisessa uunissa.


Pakko sanoa, että tämä oli älyttömän hyvää! Tämän tulen tekemään uudestaan. Seuraavalla kerralla maustan jauhelihan texmex -tyyliin ja laitan väliin jalopenoja ja paprikaa. Pienellä vaivalla tätä reseptiä on helppo muokata :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti