sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ensimmäinen neuletyö

Ensimmäinen neuletyö, joka minulla on tallessa on tässä. Tämä ei varmastikkaan ole ihan ensimmäinen työni, mutta ainakin ensimmäinen, josta on vähän muistoja. Ensimmäiset langalla leikkimis kerrat sijoittuukin varmaan mummolaan, jossa virkkailin ketjusilmukoita toisensa perään mummin lankakeristä. 


 Tämän työn olen tehnyt toisella luokalla (kenties?). Aloitin kauniin keltaisesta neulomaan hiirelle peittoa. Kokeilin kuitenkin vaihtaa väriä, ja onnistuin! Jäin ihan koukkuun värin vaihtamiseen ja tein lisää raitoja. 

Malttia ei vaan riittänyt neuloa yhtä pitkiä raitoja, sillä värin vaihtaminen oli huikeaa! Eikä sitä kaikki luokan tytöt taitaneet. Lopulta raidatkin vain lyhenivät. Mutta sainpahan useampaa väriä työhöni. Ja niin tästä tulikin kaulahuivi - ei hiiren peitto.


Voi vitsit, kun tämä kakkos-luokkalainen oli ylpeä, kun sai tämän huivin valmiiksi! Kaikki luokan työt olivat todella kateellisia. Eräällä tytöllä olikin jostain kumman syystä rahaa koulussa mukana. Hän tarjosi huivista 20 markkaa. En suostunut myymään huvia, joten hän korotti 50 markkaan. Sitten 70 markkaan ja 100 markkaan. Hän tarjosi vielä 120 markkaa, 150 markkaa ja lopulta hän tarjosi kaiken rahansa, 170 markkaa. Sanoin, että voin myydä tämän heti seuraavana päivänä, mutta haluan ensin näyttää työn äidille. Kauppa oli kuulemma voimassa vain tuona kyseisenä päivänä. Minä siis kieltäydyin kaupasta, ja vein ylpeänä työni kotiin näytille :)


Tässä tämä työ nyt on 20 vuotta myöhemmin! Herttainen, kun mikä!

1 kommentti: