tiistai 2. syyskuuta 2014

Tacopiirakka

Tänään tein iltapalksi pitkästä aikaa meidän molempien ehdotonta lempparia: tacopiirakkaa. Löysin viime syksynä erillaisten tacopiirakoiden ohjeita netistä. Ihastuin niihin täysin! Tapani mukaan kuitenkin kehitin niistä oman ohjeen, meidän makuun sopivan. Pohjaohjeena käytän itse kehittämääni suolasen piirakan ohjetta, joka kyllä toimii piirakassa kuin piirakassa! Piirakkahan on tietysti gluteeniton - eihän tässä talossa muuta leivotakkaan!



Raaka-aineet:
75 g leivontamargariinia
1 muna
loraus kylmää vettä
suolaa
n. 2,5 dl glut. vaaleita jauhoja

400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1/2 paprika
5 viipaletta jalopenoja
1 tacomauste pussi

2 munaa
2 dl ruokakermaa
3 dl emmental juustoraastetta
4 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Pehmitetään margariinia mikrossa ja lisätään siihen muna, vesi, suola ja jauhot. Annetaan taikinan levätä puolisen tuntia jääkaapissa.
2. Ruskista jauheliha ja mausta se tacomausteella. Lisää jauhelihan joukkoon silputtu sipuli, paprika ja hienonnetut jalopenon viipaleet.
3. Painele pohja piirakkavuokaan ja lisää jauhelihaseos päälle.
4. Murskaa valkosipulinkynnet erilliseen kulhoon. Lisää munat, kerma ja viimeisenä juustoraaste. Ripaus suolaa ja mustapippuria kruunaa seoksen.
5. Kaada kermaseos piirakan päälle.
6. Paista 200 asteessa n. 30 min.
7. Nauti!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti