torstai 25. syyskuuta 2014

Kinkku-tomaattipiirakka

Taas on tullut piirakkaa tehtyä! Suolaiset piirakat ovat helppo ja nopea iltapala, ja ne kyllä maistuvat. Kiva syödä iltapalaksi muutakin kun leipää tai jugurttia. Yleensä piirakkaa jää vielä seuraavaksi päiväksi, jolloin saan siitä näppärästi eväät töihin. Tällä kertaa oli vuorossa kinkku-tomaattipiirakka. Tämä piirakka on nopea tehdä, kun täyteaineet ovat valmiita sellaisenaan.


Raaka-aineet:
75 g leivontamargariinia
1 muna
loraus kylmää vettä
suolaa
n. 2,5 dl glut. vaaleita jauhoja
1 pss kinkkusuikaleita
2 tomaattia
2 munaa
2 dl ruokakermaa
3 dl emmental juustoraastetta
ripaus suolaa, valkopippuria ja mustapippuria

1. Pehmitetään margariinia mikrossa ja lisätään siihen muna, vesi, suola ja jauhot. Annetaan taikinan levätä puolisen tuntia jääkaapissa.
2. Painele pohja piirakkavuokaan ja lisää kinkkusuikaleet pohjan päälle.
3. Viipaloi tomaatit ja laita ne kinkkusuikaleiden päälle.
4. Valmista kastike. Sekoita munat, kerma ja viimeisenä juustoraaste. Mausta suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla.
5. Kaada kermaseos piirakan päälle.
6. Paista 200 asteessa n. 30 min.
7. Ja eikun syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti