torstai 7. joulukuuta 2017

Gluteenittomat juustosämpylät

Loppusyksystä päätin, että haluan löytää tai kehittää hyvän ja helpon sämpyläohjeen. Semmosen, josta tulee takuuvarmasti hyvää ja on kuitenkin helppo valmistaa. Kokeiluja oli paljon. Kaikki taikinat eivät kohonneet hyvin tai lopputulos ei ollut tarpeeksi maukas.


Kokeilin Valion ohjetta ja tämä olikin aivan loistava! Vähän vaan muokkasin ohjetta oman ruokakaapin sisällön mukaiseksi. Juusto sämpylätaikinassa antoi kivan maun ja pehmeyden sämpylöille. Taikinaa oli todella helppo käsitellä, ja kohonneet sämpylät näyttivät niin hienoilta! Tästä ohjeesta mulla tuli kaksi pellillistä sämpylää. Miehelläkin jäi omat leivät syömättä, kun nämä olivat niin paljon parempia ;)


Raaka-aineet
50 g hiivaa
8 dl maitoa
2 rkl psylliumia
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
1 dl leivontamargariinia
100 g emmental juustoraastetta
2 dl tattarijauhoja
4 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Pinnalle: maitoa ja juustoraastetta

Ohje
1. Liiuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää psyllium, suola, hunaja, sulatettu margariini ja juustoraaste. Jätä 10 minuutiksi liinan alle.
2. Lisää jauhot pienissä erissä sähkövatkaimella sekoittaen.
3. Pyörittele taikinasta sämpylöitä jauhotetuin käsin. 
4. Kohota sämpylät leivinpaperin päällä pellillä 20 minuuttia
5. Voitele maidolla ja ripottele päälle juustoraaste. 
6. Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 12 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti