keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Neulemekko

Nyt esittelen mekon, jonka onnistuminen ei ollut lainkaan itsestään selvä asia. Novitan talvi 2016 lehdessä oli ihanan näköinen mekko, joka oli neulottu 7 veljestä -langasta. Tilasin langat samantien ja vielä samat värit, mitä mallissa oli. Ajattelin, että teen suoraan ohjeen mukaan, enkä ala itselleni tyypilliseen tapaaan muokkaamaan mallia. Tämä olisi työ, jota voisi vain tehdä ohjeen mukaan sen enempää laskien ja miettien. Aivot narikkaan ja telkkari päälle!
 

Päädyin M-kokoon ja neuloin mekon valmiiksi noin kuukaudessa. Kun aloin yhdistelemään palasia, niin huomasin, että mekko oli aivan liian suuri. Kylkien kohdalta olisi voinut ottaa yli 10 cm pois! Hartiat olivat liian leveät, eikä mekko istunut lainkaan! Olin niin pettynyt. Mekko näytti teltalta päälläni. Kuvassa ei ole niin pahan näköinen, kuin oikeasti. Olisi vaan pitänyt soveltaa ohjetta. (Ylin kuva.)


Mekon tekemiseen oli mennyt paljon aikaa, joten en raaskinut purkaa mekkoa. Olihan se muuten onnistunut kaikin puolin hienosti. Jälki oli todella tasaista. Koitin myydä mekkoa facebookin käsityöpalstoilla - tuloksetta. Kypsyttelin syksyn ajan mieltäni ajatukseen purkaa mekko.  Lopulta purin mekon ihan kokonaan. Mikäli en purkaisi, en sitä koskaan käyttäisi. Välillä käy näin.


Aloitin projektin pienen tauon jälkeen uudestaan. Ohjeessa tehdään etu- ja takakappale erikseen. Nyt päätin neuloa mekon pyörönä. Näin mekko olikin paljon nopeampi neuloa. Toiselle yrittämällä mekko valmistui parissa viikossa! Neulominen sujui erittäin sutjakkaasti. Langat olivat tietenkin ihan kippuralla, joten kostuttelin mekkoa muutaman kerran kunnolla työn ollessa vielä kesken. Lopuksi höyrytin työn. Jäljestä tuli tasaista. Olen tyytyväinen päätökseeni purkaa mekko. Lopputulokseen vaan pitää itse olla tyytyväinen, muuten kyseinen käsityö ei koskaan pääse käyttöön asti vaan jää vaatekaapin syövereihin.

Lopulta sain kuin sainkin talven pakkasiin ihanan lämpimän villamekon. Sukkahousutkin ovat fleeceä - joten nyt saa kunnon talvi tulla! Mä olen valmis!


Malli: Novita Naisen Neulemekko (Talvi 2016)
Lanka: Novita7 veljestä
Puikot: 4 mm

9 kommenttia:

 1. Ihan hullu purkamis työ! Näin kun ei itse ole saanut ikinä edes yhtä villasukkaa valmiiksi....

  VastaaPoista
 2. Katoinkin ylimmästä kuvasta että nyt ei istu. :D Mutta siitähän tuli nyt sitten tosi kivan näköinen. Joskus pitää mennä yrityksen ja erehdyksen kautta, että lopputulos miellyttää. Tosi kivan näköinen mekko nyt! (: Ja varmasti lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Virheistä oppii! Tosin, mielummin vähän pienempien virheiden kautta. Harmi vaan, ettei niitä voi itse valita!

   Poista
 3. Olet tehnyt ison työn, kyllä kannatti purkaa, nyt istuu täydellisesti!

  VastaaPoista