maanantai 23. toukokuuta 2016

Gluteeniton tiikerikakku

Meillä nautittiin pitkästä aikaa Tiikerikakkua. En edes muista milloin olisin viimeksi leiponut kuivakakun. En kyllä edes tiedä miksi kakku on jäänyt pois listalta. Taikina oli helppo tehdä (ja se oli hyvää ;) ja kakku säilyy loistavasti. Kakun pystyi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja itse asiassa seuraavana päivänä kakku olikin jopa vielä parempaa!


Tiikerikakku
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5  dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhe
3 rkl maitoa

1.Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi,
2. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
3. Sekoita jauho, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään ja lisää ne siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
4. Ota taikinasta noin 1/3 sivuun ja lisää tähän osaan kaakaojauhe ja maito.
5. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita ensin vuokaan vaaleasta taikinasta noin puolet. Lisää sitten tumma taikina ja lopuksi vielä loput vaaleasta taikinasta.
6. Pistele kakkutaikinaa haarukalla sieltä täältä, jotta tiikeri saa raidat.
7. Paista kakkua 45 - 60 min 175 asteisessa uunissa.
8. Kumoa kakku hieman jääntyneenä ja tarjoile!

1 kommentti: