sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kasvissosekeitto ja valkosipuliminipatongit

Lapsena inhosin, kun äiti teki ruoaksi  kasvissosekeittoa. "Yök" oli ensimmäisenä mielessä, kun kuuli kasvissosekeittoa olevan ruokana. Teininä siitä alkoi pitämään, mutta taisi olla imago juttu vielä silloinkin "inhota" sitä. En ole vuosiin syönyt kyseistä ruokaa, joten nyt päätin syksyn kunniaksi tehdä sellasta! Lauantaina meillä olikin ruokana syksyistä kasvissoekeittoa ja valkosipuliminipatonkeja.


 Gluteenittomat valkosipuliminipatongit
5 dl vettä
50 g hiivaa
2,5 tl psylliumkuorijauhetta
1 tl suolaa 
5 valkosipulin kynttä
n. 8 dl glut. vaaleaa jauhoseosta
1/2 dl öljyä

Voiteluun: Kananmuna
Pinnalle: Pellavansiemenrouhetta

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.
3. Lisää suola, hienonnettu valkosipuli, öljy ja suurin osa jauhoista. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella.
4. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi.
5. Muotoile taikinasta minipatonkeja jauhoitetulla pöydällä.
6. Kohota patonkeja 20 minuuttia ja leikkaa viillot patonkeihin.
7. Voitele patongit kanamunalla ja ripottele päälle pellavansiemenrouhetta.
8. Paista patongit 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

 

Kasvissosekeittoon pistin porkkanaa, perunaa, sipulia, kukkakaalia ja bataattia. Kuorin, pesin ja pilkoin vihannekset ja keitin ne pehmeiksi kasvisliemessä. Lisäsin mukaan puolikkaan koskenlaskijajuuston ja sauvasekottimella sekoitin tasaiseksi. Pinnalle ripottelin vielä kurpitsansiemeniä. Oli kyllä niin hyvää! Kyllä sitä on lapsena outo, kun ei hyvät maut maistu!


3 kommenttia:

  1. Niin kehittyy! Mitäköhän kaikkea sitä syö kymmenen vuoden päästä?

    VastaaPoista