maanantai 29. kesäkuuta 2015

Tupareiden tarjoiltavat

 Viime viikolla pidimme Jukan kanssa tuparit meidän vanhemmille ja sisaruksille. Kaikki paitsi mun äiti olivatkin kerinneet käydä täällä muuttopäivän jälkeen, mutta halusimme kuitenkin kiittää muuttoavusta vielä kahvien kera.


Noutopöydän tähtenä oli juhlapöydän raitakakku. Ohje löytyy täältä. Kakku taisi maistua kaikille, kun se sai hirveästi kehuja. Sain jopa tilauksen tehdä kakku kesän lopussa oleviin 30-vuotis hääpäiväjuhliin!


Seuraava kesäisen raikas tarjottava oli kesäiset vartaat. Tämä ohje oli jostakin Pirkka -lehdestä napattu. Puutikkuihin tuli raikasta mansikkaa, tuoretta ananasta ja vaahtokarkkeja. Älyttömän näppäriä! Täytteitä voi hyvin vielä vaihdellakin.


Suolaisena oli kinkkutomaatti- ja tacopiirakkaa. Lisäksi oli raikas avokadosalaatti ja uutena kokeiluna oli ruisnapit meetvurstitäytteellä. En ole semmoisia aikaisemmin tehnyt, kun yleensä aina suolasena tarjoiltavana on tässä taloudessa suolaisia piirakoita tai karjalanpiirakoita munavoilla. Selailin paljon ohjeita, ja tämä vaikutti kaikista herkullisemmalta. Hyviähän niistä tuli, eli teen varmasti uudestaan. Kokeilen kyllä joitakin muitakin täytevaihtoehtoja. Näppärää sormiruokaa!

Itselleni laitoin täytteen gluteenittoman rouheleivän päälle.


Tässä on vielä yleinen kuva tarjoiltavista. Haastena oli arvioida kunkin lajikkeen tarjoiltava määrä, kun meitä oli yhteensä 11. Salaatti oli ainut, mitä jäi vähän enemmän, joten seuraavan päivän lounas oli turvattu!

2 kommenttia:

  1. Luin ensin että noutopöydän tähteinä oli juhlapöydä raitakakku.. :D lukihärö. Oli kyllä tosi hyvät tarjottavat!

    VastaaPoista