perjantai 27. maaliskuuta 2015

Tacohenkiset lihariisipasteijat

Viikko sitten kaupan pakastealtaasta tarttui mukaan gluteeniton lehtitaikina. Päätin siitä sitten tehdä eräänä iltana hieman iltapalaa. Pakastimessa oli valmiina taco-maustettua jauhelihaa, joten nyt tulisi sillekin käyttöä.


Tämä kaupan lehtitaikina oli hieman pettymys. Paniikissa sitten tein rahkavoitaikinan, jotta iltapala onnistuisi. Lopulta molemmat onnistui, sekä kaupan lehtitaikina että rahkavoitaikina. Joten pasteijoita tuli sitten kaksi pellillistä. En ollut aikaisemmin tehnyt rahkavoitaikinaa, joten tuli senkin tekemistä kokeiltua aika ex tempore!


Täytin pasteijat jauhelihalla, jalopenoilla, keitetyllä riisillä ja juustoraasteella.


Voitelin piirakat ja paistoin uunissa 10 minuuttia.


Yllä olevassa kuvassa on pasteijat rahkavoitaikinasta tehtyinä ja allaolevassa kuvassa olevat pasteijat syntyivät lehtitaikinasta. Rahkavoitaikinapasteijat olivat mun ja miehen suosikkeja. Ehdottomasti!


Pasteijat olivat hyvän makuisia, jalopenoista tuli kivasti vähän potkua! Osa meni vielä pakkaseenkin odottamaan välipalan tarvetta.


Gluteeniton rahkavoitaikina

250g maitorahkaa
250 g margariinia
4 dl glut. jauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Sekoita maitorahka ja pehmeä margariini keskenään.
2. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään.
3. Yhdistä seokset.
4. Muotoile taikina suorakaiteen malliseksi ja kääri se kelmuun.
5. Laita taikina kylmään odottamaan ennen sen käsittelyä.

2 kommenttia:

  1. Pitäis itekki taas jotain pasteijoita tehdä. Ne on aina niin hyviä :)

    VastaaPoista