maanantai 15. joulukuuta 2014

Pizzaa ja tomattikastiketta

  Voihan joulukuussa syödä muutakin kuin riisipuuroa ja piparkakkuja? Jouluaskareiden keskellä syntyi kaksi pellillistä pizzaa. Teen aina pizzapohjan itse - ja joka kerta hieman erilaisella ohjeella. Ohje elää sen mukaan, et millaisia jauhoja kaapista löytyy. Tälläkertaa pohjassa käytin glut. jauhoseosta, karkee glut. jauhoseosta ja tattarijauhoja.

Pizzaa syntyi kaksi pellillistä. Tomaattikastikkeen pizzoihin tein itse. Ensimmäinen pizza oli jauhelihapizza. Jauheliha maustettiin tacomausteseoksella ja jauhelihan kanssa paistettiin paprika ja muttama jalopeno. Jauhelihan lisäksi pizzaan tuli pepperonia ja punasipulia. Juustoraastetta ja oreganoa runsaasti päälle!

Toinen pizza oli meidän perinteinen suosikki: kinkku-ananas sekä tomaattia että pepperonia päälle. Yllättäen jauhelihapizza onnistui niin hyvin, että se oli tämän kerran suosikki vaikka ollaankin vannoutuneita kinkku-ananas-pizzan faneja!

  

Tomaattikastike
 1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta
oregano, basilikaa ja mustapippuria

1. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet.
2. Kuullota ne oliiviöljyssä paistokasarissa.
3. Lisää tomaattimurska, tomaattisose ja mausteet.
4. Hauduta tomaattikastiketta ja täytä pizza!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti