tiistai 4. marraskuuta 2014

Hunajaiset kauraleivät

Tämä resepti on ollut joskus keliakialiiton lehdessä. Siitä lähtien tämä on ollut mun lempparileipää. Itseasiassa tämä on kyllä meidän molempien lempparia. Teenkin aina kaksinkertaisen taikinan, josta tulee neljä leipää. Näin siitä saa osan pakastimeenkin. Tuoreeltaanhan tämä on parasta, ja ihan vaan pelkän margariinin kanssa.


Hunajaiset kauraleivät
4 dl maitoa
25 ghiivaa
2 tl psylliumia
1/2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
4 dl glut. vaaleita jauhoja
1/2 dl margariinia

Voiteluun: maitoa
Pinnalle: kaurahiutaleita

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää siihen psyllium. Anna turvota 10-15 minuuttia.
2. Lisää suola, hunaja, kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita huolella.
3. Lisää viimeisenä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile taikinasta 2 leipää leivinpaperille ja kohota hyvin.
5. Voitele leivät maidolla ja koristele kaurahiutaleilla.
6. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.
7. Nauti tuoreena :)


1 kommentti:

  1. Kiitti vinkistä, siis siitä että on todella hyvää leipää pitää itsekin kokeilla. Välttelen vehnää, ohraa ja tav. kauraa.

    VastaaPoista