tiistai 5. huhtikuuta 2016

Neulemekko Juhannukseen!

Novitan tämän vuoden ensimmäisessä lehdessä oli ihana pelkistetty neulemekko. Lankana oli nallelanka. Itse päätin ostaa langat mekkoon helmikuun Tallinna -reissulta. Mukaan tarttui Madame Tricote Parisin Merino Gold. Väriksi valikoitui vaalenpunainen, joka ehkä taittuu aavistuksen harmaaseen. Väri on minusta ihana!


Tein mekon pyöröpuikoilla, vaikka ohjeessa tehtiinkin etu- ja takakappale erikseen. Pyöröpuikoilla tehdessä tämä meni rattoisasti telkkaria katsellessa. Aina oikea ei hirvesti vaikeuksia tuotanut.Tein vähän enemmän kavennuksia kuin ohjeessa, sillä halusin mekosta hyvin istuvan. Muuten seurasinkin ohjetta - pääpiirteittäin. :D Silmukkalukumäärät tällä langalla tehdessä eivät täsmänneet ohjeeseen lainkaan, joten seurasin ohjetta vähän niin ja näin.


Lanka on ihanaa, merinoavillaa ja akryyliä. Konepestävä, eikä kutita yhtään! Suomen kesästä kun ei ikinä tiedä, niin tämä mekko taitaa olla loistava perinteiseen Juhannukseen :D


Mekon helmassa ja hihojen reunoissa on 2o2n resorit. Yläosa on pidennettyä helmineuletta ja kaulus on kaksinkertaista 1o1n -resoria. Hihoihin on muutamat raidat tehty nurjilla silmukoilla, mutta muuten mekko on ihan vain sileää oikeaa. Helppoa!


Yksi ongelma mekkoa tehdessä ilmeni. Pyöröpuikko napsahti poikki, kun helmaa oli tehty vain15 senttiä. Niin ja tietenkin olin alkanut tekemään mekkoa välikoolla, eikä mulla ollut toisia 3,2 mm pyöröpuikkoja. En silti halunnut aloittaa alusta, sillä mallitilkkua tehdessä tämä puikkokoko oli ehdottomasti parhain. Hätä keinot keksii! Teippailin sitten kaapelia ja puikko-osaa lähes päivittäin yhteen, aina kun liitos oli hajoamassa ja mekko valmistuikin katkenneesta puikosta huolimatta!

 
Malli: Neulemekko Novita 1/2016
Puikot: 3,25 mm
Lanka: Madame Tricote Paris Merino Gold