perjantai 29. tammikuuta 2016

Koirien palmikkovillapaidat


 Jouluna muistin vanhempien kahta kääpiövillakoiraa ja siskon keskikokoista villakoiraa pehmeillä paketeilla. Olin neulonut koirille villapaidat suojaamaan paukkupakkasilta. Mallin löysin dropsin sivuilta ja langaksi valikoitui 7veljestä. Tein kaikille hieman erikokoiset paidat, sillä ovat kaikki vähän erikokoisia. 


Vanhempien koirille tein harmahtavat puserot molemmille, jotta pysyvät samassa teemassa. Siskon Sissi sai vaalenpunaisen paidan. Muille koot onnistuivat täysin, mutta Sissin paidasta tuli vähän reilu. Toisaalta Sissi on vielä pentu, joten varmasti saa vähhän massaa lisää :)


Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm - 4 mm

perjantai 8. tammikuuta 2016

Huopatossuja pukinkonttiin

Tänä vuonna joulupaketeista löytyi iso määrä huopatossuja. Tein niitä yhteensä huimat yhdeksän paria. Käytin 100 % villalankaa tossuosaan, jonka huovutin pesukoneessa. Varsiin käytin hyödyksi puolikkaita lankakeriä ja jämälankoja.


Naisten tossujen varsiin tein palmikot ja miesten sukkiin tein 2o2n -joustin neuloksen. Yhdet vauvan töppöset tein myös, ja niihin tuli myös omanlaisensa palmikko. Varret yhdistin tossuosiin jälkikäteen neulalla ja langalla.


Meidän perheet saivat näitä joululahjaksi, joten pitihän Jukankin tehdä oma osansa (muutakin kuin toimia maksumieheneä lankakaupassa) ja hänkin neuloi puikollisen melkein jokaiseen tossupariin! Vitsit olin kyllä ylpeä ja oli mies nopea oppimaankin. Ihan harmi, että työn jälki meni hukkaan, kun neulos huovutettiin koneessa.


Lanka:
Tossuosa Jokea tai Hobbygarnia,
varsiosa 7 veljestä, isoveli, suomalainen sukkalanka ja Hile
Puikot: tossuosa 6,5 mm ja varsi langan ohjeen mukaan.
Malli: omasta päästä sovellettu


Vielä pitäisi näin joulun jälkeen yhdet tossut tehdä! Nimittäin Jukka ei vielä omiaan saanut. Näin paukkupakkasella ne olisi hyvät, mutta tekee hyvää pitää vähän taukoa tossujen teosta!


lauantai 2. tammikuuta 2016

Sydämellistä Uutta Vuotta!

Hyvää Uutta Vuotta! 
Koitan lähipäivinä laittaa postauksia tekemistäni joululahjoista :)