keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Glögijuhlien tarjoiltavat


Pidimme lukioporukalleni perinteiset glögijuhlat viime sunnuntaina. Eikö jo toista kertaa putkeen voi sanoa perinteisiksi? Varsinkin, kun suunnitelmissa on jatkaa tätä kivaa tapaa. Tarkoituksena on kerääntyä sunnuntai-iltana viettämään aikaa yhdessä, juoda glögiä ja herkutella hyvin. Tykkään olla emäntänä ja jouluihmisenä tämän pikku illanvieton järjestäminen on ihanaa! Rauhassa voin suunnitella tarjoiltavat, vähän joulukoristeita voin ottaa esiin ja kuunnella joululauluja.


Tarjoilupöydästä löytyi glögiä, piparkakkuja, joulutorttuja, brownieita ja valkosuklaa-puolukka juustokakku glögikiilteellä. Kakun ohje löytyy täältä. Brownien ohjeen oonkin julkaissut blogissa jo aikaisemminkin. Se löytyy täältä. Browniet ovat kyllä meidän talouden kestosuosikkeja! Tällä kertaa koristelin brownin päälle tähdet tomusokerilla Niitsä tuli kivan jouluisia :)


Kaikki muu oli gluteenitonta, paitsi joulutortut. Ne olivat ihan tavallisia valmislevyjä. Gluteeniton torttutaikina on niin kallista, niin en viitsinit alkaa niitä vain itselleni väsäämään. Pärjäsin hyvin muillakin tarjoiltavilla.


Juustokakuksi halusin jonkun jouluisen ja tunnelmallisin. Halusin glögikiilteen ja piparkakkupohjan. Sopivan ohjeen löysin kinuskikissalta ja kakku oli todella maukasta! Puolukat olivat kivan raikas valkosuklaatäytteen joukossa. Kakun koristelussa käytin googlea hyväksi ja sieltä löytyikin erillaisia ideoita. Nonparelleistä tein lumihiutaleen kakun päälle. Mitäs mieltä olette kakun koristelusta?

lauantai 14. marraskuuta 2015

Virkattu nalle

 Siskon tytön ristiäiset olivat tänään. Tein pienelle tytölle Nallen ristiäislahjaksi. Minulla ja siskollani oli lapsena isot jättinallet. Tykkäämme molemmat perinteistä, joten päätin tehdä pienelle nallen myös. Nalle sai vielä rusetin kaulaansa, olihan kyseessä juhlapäivä!


Malli löytyi Novitan talvi 2015 -lehdestä. Ohjeen Nalle oli tehty tietenkin Nalle-langasta. Itseltä löytyi (ylläriylläri) 7 veljestä lankaa, joten eikun lankaa koukulle. Pysyttelin ohjeessa, mutta vartalosta tein hieman korkeamman. Olen huomannut, etten virkkausohjeita ymmärrä niin hyvin kuin neulomisohjeita. Tämä oli kuitenkin todella helppo. Malli sopii myös vähemmän virkanneille.


Äitini on maailman paras korttien askartelija. Hän on niihin hurahtanut täysin. Lapsena olin kova askartelemaan, mutta nykyään kortit tilaankin häneltä. Joulukortit askartelen itse, joten päätin tehdä ristiäiskortinkin. En ole kamalan taitava tässä askartelussa, mutta onpahan itsetehtyä!


Malli: Virkattu nalle, Novita Talvi 2015
Lanka: 7 veljestä
Koukku: 3,5 mm

tiistai 10. marraskuuta 2015

Palmikkolapaset

Syksyllä Lissabonin reissulla villasukat valmistuivat nopeasti. Kädet syyhysivät lisää tekemistä, joten samasta langasta aloin tekemään lapasia. Olen viimeksi tehnyt lapaset viitisen vuotta sitten. Dropsin sivuilta löytyi nätti malli.


Ensimmäistä kertaa tein peukalokiilan. Olen aikaisemmin tehnyt aina aukkopeukalon, sillä sen olen ala-asteella oppinut. En ollut ikinä vaan viitsinyt kokeilla peukalokiilaa ja aina tyytynyt vanhaan hyvään ohjeeseen. Kiilapeukalolla tuntuikin lapasten istuvan vähän paremmin, joten varmaan jatkossa peukalokiilaa tulen tekemään enemmän.


Hirveän käytännölliset nämä lapaset eivät ole pampuloiden kanssa, mutta tarvitseeko kaiken aina olla käytännöllistä? Pampulat tein Novitan 7 veljestä langasta. Kuvat sain vasta nyt otettua, ja lapaset olivat lokakuussa kovassa käytössä. Polkypyöräillessa painoa tuleekin kivasti kämmenille, niin käytön jälki näkyy!


Lanka: Novita Suomalainen sukkalanka
Puikot: 3,5
Malli: Dropsin palmikkokäsineet

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Palmikollinen pitsineulejakku

 Välillä tuntuu, että villasukat ja muut käsityöt valmistuvat liian nopeasti. Kaipasin siis vähän suurempaa projektia syksylle. Ihastuin Novitan suomalaiseen sukkalankaan alkusyksyllä täysin. Langassa on ihania maanläheisiä värisävyjä, jäljestä tulee tasaista ja lanka on pehmeämpi kuin seitsemän veljestä, sillä siinä on vähän akryyliä mukana. Ostin langat mammuttimarkkinoilta ja eikun mallia etsimään. Malli löytyi täältä.


Aikaa mulla meni tämän tekemiseen ehkä kolmisen viikkoa. Vaikea tarkkaan sanoa, sillä välissä pidin parin viikon tauon, kun pohdin nappeja paitaan. Kerrankin tein melkein kokonaan mallin mukaan. Tottakai työn loppupuolella huomasin, että olin vähän oikaissut.. mutta se ei vaikuttanut lopputulokseen. Vyön lenkit lisäsin valmiiseen neuleeseen - niitä ei ohjeessa ollut. 


Vaikka tämä olikin yksi työläimmistä töistäni, oli tätä ihana neuloa! Se johtui tietenkin mielekkäästä työstä ja langasta. Pitsi- ja palmikkokuviotkin oppi helposti vaikka ne haastavilta näyttikin.


Lanka: Novitan suomalainen sukkalanka
Malli: Dropsin palmikollinen pitsineulejakku
Puikot: 3,5 ja 4