maanantai 29. kesäkuuta 2015

Tupareiden tarjoiltavat

 Viime viikolla pidimme Jukan kanssa tuparit meidän vanhemmille ja sisaruksille. Kaikki paitsi mun äiti olivatkin kerinneet käydä täällä muuttopäivän jälkeen, mutta halusimme kuitenkin kiittää muuttoavusta vielä kahvien kera.


Noutopöydän tähtenä oli juhlapöydän raitakakku. Ohje löytyy täältä. Kakku taisi maistua kaikille, kun se sai hirveästi kehuja. Sain jopa tilauksen tehdä kakku kesän lopussa oleviin 30-vuotis hääpäiväjuhliin!


Seuraava kesäisen raikas tarjottava oli kesäiset vartaat. Tämä ohje oli jostakin Pirkka -lehdestä napattu. Puutikkuihin tuli raikasta mansikkaa, tuoretta ananasta ja vaahtokarkkeja. Älyttömän näppäriä! Täytteitä voi hyvin vielä vaihdellakin.


Suolaisena oli kinkkutomaatti- ja tacopiirakkaa. Lisäksi oli raikas avokadosalaatti ja uutena kokeiluna oli ruisnapit meetvurstitäytteellä. En ole semmoisia aikaisemmin tehnyt, kun yleensä aina suolasena tarjoiltavana on tässä taloudessa suolaisia piirakoita tai karjalanpiirakoita munavoilla. Selailin paljon ohjeita, ja tämä vaikutti kaikista herkullisemmalta. Hyviähän niistä tuli, eli teen varmasti uudestaan. Kokeilen kyllä joitakin muitakin täytevaihtoehtoja. Näppärää sormiruokaa!

Itselleni laitoin täytteen gluteenittoman rouheleivän päälle.


Tässä on vielä yleinen kuva tarjoiltavista. Haastena oli arvioida kunkin lajikkeen tarjoiltava määrä, kun meitä oli yhteensä 11. Salaatti oli ainut, mitä jäi vähän enemmän, joten seuraavan päivän lounas oli turvattu!

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Vauvan villasukat

Ystävä- ja perhepiiriin on tulossa perheenlisäyksiä. Loistava juttu myös neulojan näkökulmasta. Oon kevään aikana hamstrannut Novitan Wool -lankaa tarjouksista. 

Vauvoille on kiva neuloa, kun kaikki tulevat niin nopeasti valmiiksi. Tässä muutamat vauvojen ruttusukat. Kaikki työt eivät ole vielä päässeet uusille omistajille, joten kuvasatoa tulee syksyllä enemmän, kun pienokaiset syntyvät!


maanantai 22. kesäkuuta 2015

Huopatossut

Viime syksynä Voihan villasukka -ryhmässä väki innostui huopatossuista. Tottakai mäkin halusin kokeilla. Tein nämä jo talvella, mutta koristeet reunoihin sain tehtyä vastan vähän aikaa sitten.


Lankana oli Hobbygarn. Eli kerrankin jotain muuta kuin Novitan lankoja! Koristeet tein sitten tietenkin seiskaveikasta. 

Neuloin langasta vitosen puikoilla tossut. Ensin aina oikeaa kahdella puikolla. Sitten kerätään silmukat sukkapuikoille ja vaihdoin joustinneuleeseen. Päätellään silmukat kuten villasukissa. Kantapää neulotaan löyähästi yhteen. 


Kuvassa on 39 koon villasukka ja tossu valmiina menemään pesukoneeseen. Käytin pikaohjelmaa ja pesin tossut yhdessä pyyhkeen kanssa. Pesun jälkeen sukka venytetään muotoonsa ja annetaan kuivua. Lopuksi sukat koristellaan haluamallaan tavalla. Ja huopatossut ovat valmiina!

Nämä olivat mun ensimmäinen huovutustyö. Ihan mukavaa oli. Varsinkin, kun käsialan ei tarvitse olla tasainen, kun huovutuksen jälkeen sitä ei enää huomaa :D

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Babyshower -kakku

Kaverille järjestettiin Babyshower -juhlat viikko sitten. Kakun leipominen jäi jotenkin minulle ja toiselle kaverilleni. Ihan jees, kun olen elämässäni tehnyt yhden täytekakun!

Motivaatiota ja ideoita kakun leipomiseen etsimme netistä. Googlen kuvahaku oli täynnä kauniita kakkuja, ja tottakai me haluttiin tehdä semmonen upea kakku vaaleansiniselllä kuorrutteella ja minitennareilla.


Pohja leivottiin sokerikakkupohja -ohjeella. Eli yksi kupillinen kananmunia, yksi kupillinen sokeria ja yksi kupillinen gluteenittomia jauhoja ja 2 tl leivinjauhetta. Kakku täytettiin mansikkasurvoksella ja banaanilla. Kostututukseen käytettiin tuoremehua.


Koristelimme kakun sokerimassalla. Kumpikin meistä leipureista käytti sokerimassaa ensimmäisen kerran. Hienosti me kuitenkin onnistuttiin sitä käyttämään! Olen erittäin ylpeä ensimmäisestä babyshower -kakustamme! Täytekakun tekeminen olikin aika kivaa, ja koristelussa saa olla luova. Voisin alkaa leipomaan kakkuja enemmänkin. Olikin ihan hyvä, että kakku -nakki napsahti mulle :)