sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Lakupekka patalappu

Ennen joulua törmäsin virkattuihin Lakupekka -patalappuihin. Malli oli ihan huikea! Joten piti tehdä näitä pari kappaletta veljelle joululahjaksi. Ohje löytyy täältä. Itse muokkasin ohjetta hieman: kiharoita tuli vain viisi, ripustuslenkin jätin pois ja suun tein ohjetta soveltaen. 


Nämä oli helppo tehdä, mutta virkkauskäsialassani on kyllä vielä vähän hiomista. Kaksi onnistunutta patalappua meni kuitenkin pukin konttiin!


lauantai 27. joulukuuta 2014

Käsintehty tiskirätti

Nyt kun Joulu on viettetty, niin voin paljastaa mitä on syksyn aikana tullut aherreltua. En kyllä edes kaikista villasukista kuvia ottanut, kun niitä tuli muutamia pareja tehtyä.

Tein Joulupaketteihin mukaan tiskirättejä. Lankana on Novitan Bambu, mikä imee itseensä kosteutta. Lisäksi tiskirätin voi pestä koneessa. Eli nämä on aika ekologisia rättejä! Tein siis erilaisia malleja ja eri värisiä rättejä. Joukossa oli aina-oikein-neuletta, helmineuletta ja erilaisia ruudukoia oikeilla ja nurjilla silmukoilla leikkien. Yhdistin aina kaksi erillaista rättiä paketiksi. Etiketin tein tietokoneella.

Alla olevassa kuvassa on kasa valmiita tiskirättejä.


Tässä kuvassa olen jakanut rätit pareiksi ja kiinnittänyt etiketin. Niistä tuli aika kivan näköisiä!


tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukortit

Joulukortit lähtivät viime viikolla postiin, joten eiköhän ne ole jo postin mukana jaettu. Tällä kertaa joulutervehdys ystäville ja sukulaisille lähti tämän näköisinä kortteina.


Askartelin kortteja kolmekymmentä. Hurja määrä, mutta liukuhihna -meiningillä ne valmistuivat aika nopeasti! Joulukorttien askartelusta saan aina kivasti joulumieltä, joten niitä on kiva puuhastella joululauluja kuunnellen ja glögiä siemaillen.


maanantai 15. joulukuuta 2014

Pizzaa ja tomattikastiketta

  Voihan joulukuussa syödä muutakin kuin riisipuuroa ja piparkakkuja? Jouluaskareiden keskellä syntyi kaksi pellillistä pizzaa. Teen aina pizzapohjan itse - ja joka kerta hieman erilaisella ohjeella. Ohje elää sen mukaan, et millaisia jauhoja kaapista löytyy. Tälläkertaa pohjassa käytin glut. jauhoseosta, karkee glut. jauhoseosta ja tattarijauhoja.

Pizzaa syntyi kaksi pellillistä. Tomaattikastikkeen pizzoihin tein itse. Ensimmäinen pizza oli jauhelihapizza. Jauheliha maustettiin tacomausteseoksella ja jauhelihan kanssa paistettiin paprika ja muttama jalopeno. Jauhelihan lisäksi pizzaan tuli pepperonia ja punasipulia. Juustoraastetta ja oreganoa runsaasti päälle!

Toinen pizza oli meidän perinteinen suosikki: kinkku-ananas sekä tomaattia että pepperonia päälle. Yllättäen jauhelihapizza onnistui niin hyvin, että se oli tämän kerran suosikki vaikka ollaankin vannoutuneita kinkku-ananas-pizzan faneja!

  

Tomaattikastike
 1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta
oregano, basilikaa ja mustapippuria

1. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet.
2. Kuullota ne oliiviöljyssä paistokasarissa.
3. Lisää tomaattimurska, tomaattisose ja mausteet.
4. Hauduta tomaattikastiketta ja täytä pizza!

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Piparkakkutalo

Meillä on lapsuudenkotona ollut aina perinteisesti jouluna piparkakkutalo. Äiti on tehnyt aina piparkakkutalon itsenäisyyspäiväksi, koska "pienet serkut" tulevat silloin kylään, niin pitää talon olla valmiina. Pienet serkut ovat nyt jo yli 18-vuotiaita nuoria naisia, joten äiti sanoi jo muutama vuosi sitten, ettei hän enää jaksa tehdä piparkakkutaloa. Minähän rakastan perinteitä, joten olen siitä lähtien äidille piparkakkutalon tehnyt.


Viime vuonna Jukka sanoi, että tekemäni piparkakkutalo oli niin hieno, että hän haluaa meillekin piparkakkutalon. Eikun tuumasta toimeen! Teinkin tänä vuonna sitten kolme piparkakkutaloa. Yksi perinteisesti äidille, yksi meille ja yhden kiikutin anopille tuomaan joulumieltä.


Piparkakkutalot tein tavallisesta kaupantaikinasta.

maanantai 1. joulukuuta 2014

Miehen villatakki

 Halusin tehdä Jukalle joululahjaksi villatakin. Syksyllä aloitin etsimään sopivaa mallia, mikä miellyttäisi Jukkaa. En sitten ihan sopivaa löytänyt, joten päätin suunnittella mallin itse Jukan toiveiden mukaisesti. Suunnittelin neulekuvion ja tein mitat. Langaksi valittiin yhdessä Novitan isoveli ja harmaasta tuli väri.

Sitten eikun tuumasta toimeen. Joten tässä on valmis villatakki! Käyttöön villatakki ei kuitenkaan vielä pääse, sillä haluan joulupakettiin sen käärästä.


Tässä kuva vielä takaa. Jukka halusi jonkun ison kuvion, mutta ei palmikkoa, sillä se on liian neitimäinen. Eli kuvion vieressä on isoa helmineuletta. Hihoissa, helmassa ja kauluksessa on tehty joustinneuleena. Nyt odottamaan joulua!