lauantai 30. elokuuta 2014

Takaisin puikkojen vilinään!

Täällä taas! Tämä tyttö on päässyt naimisiin, tullut rouvaksi ja viettänyt kuukauden mittaisen häämatkan Aasiassa. Neulomiset jäi matkan ajaksi kotiin, mutta mielestä ne eivät jääneet vaikka aurinko paahtoi kuinka lämpimänä! Pariin otteeseen langat tulivat ihan mun uniin asti. Kerran näin unta, että löysin Thaimaan turistikojuista Novitan Tuubi -lankaa parilla eurolla. Juhlat!

Tänään kuitenkin kotiuduttiin reissulta, ja heti piti aloittaa uudet villasukat. Kaivoin kauniit värit esille ja näistä tulee pallosukat. Lankana Novitan seiska veikka.


Auringonpaisteessa oli hyvä neuloa Susijengi-dokumenttia katsellen.


Helppo malli, niin nämä tulevat kyllä nopeasti valmiiksi.


Häämatkan aikana postiluukusta oli tipahtanut Novitan pyöröpuikkosetti. Sain sen tilaajalahjaksi, kun aloin tilata Novita -lehteä. Pyöröpuikkosetti oli käytännöllinen, kun siihen pystyy vaihtamaan puikkokokoja ja pituuksia. Nyt pitää etsiä kiva paitamalli, niin nuo pääsevät testiin!

Jämäsukat valmistuivat itse asiassa jo hääpäivän aattoiltana. Tässä nyt kuvat niistä. Malli tosiaan kehittyi koko ajan sukan edetessä.


Ylemmässä kuvassa väri vähän vääristynyt, mutta alemmassa kuvassa väri on oikea!


Sain huomenlahjaksi aviomieheltäni lahjakortin ostaa itselleni ompelukone! Nuorempana käytin äidin ompelukonetta paljon, ja tykkäsin ompelemisesta jopa enemmän kuin neulomisesta. Nyt pitäisi löytää hyvä ompelukone, niin pystyisin herättelemään eloon tämän vanhan harrastuksenn. Oon nuorempana ommellut mm. tilkkupeittoja sängyn päälle tai farkkuja tikkauksilla. Olin silloin aika taitava, osaankohan vielä ommella? Onko jollain jotain vinkkejä hyvistä ompelukoneista?